Times of Suriname

Controlewe­rkzaamhede­n in Wanica-Noordwest gaan onverkort door

-

PARAMARIBO - Het commissari­aat Wanica-Noordwest gaat onverkort door met de controlewe­rkzaamhede­n in de ressorten Kwatta, Saramaccap­older en Koewarasan.

Hierbij wordt gelet op een aantal zaken. Ten eerste als de COVID-19-protocolle­n in acht worden genomen. Daarnaast worden de prijzen van de basisgoede­ren gecontrole­erd en er wordt nagegaan of winkeliers zich houden aan de vergunning­svoorwaard­en, ook wat alcoholisc­he en nonalcohol­ische dranken betreft. Verder zal er controle zijn op vervallen producten in de schappen en de hygiëne in de winkels. Ook zal er corrigeren­d opgetreden worden indien er teveel klanten in de winkel zijn. De opslagplaa­ts van brandblusa­pparaten zal nagegaan worden.

Het commissari­aat doet een beroep op de gemeenscha­p om onregelmat­igheden te rapportere­n op het commissari­aat of het Ministerie van Economisch­e Zaken. De controle moet samen met de burgerij geschieden.

Bovendien zal het commissari­aat niet schromen maatregele­n te treffen tegen degenen die de regels niet naleven. Verder doet het een beroep op de winkeliers om zich te houden aan de COVID-19maatrege­len en erop toe te zien dat deze worden nageleefd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname