Times of Suriname

Berlusconi alweer ontslagen uit ziekenhuis na hartproble­men

-

ITALIЁ De Italiaanse oudpremier Silvio Berlusconi is gisteren alweer ontslagen uit het ziekenhuis in Monte Carlo (Monaco) waar hij begin deze week werd opgenomen met hartproble­men. Dat zegt zijn woordvoerd­er tegen het Franse persbureau AFP. De 84jarige steenrijke politicus liet donderdag al weten dat het goed gaat met zijn gezondheid. Hij zou een aantal “routinetes­ten” hebben ondergaan.

Berlusconi werd op advies van zijn Italiaanse arts opgenomen in een ziekenhuis in Monaco. De politicus van Forza Italia woont tijdelijk in ZuidFrankr­ijk en het leek zijn dokter in Milaan beter dat hij niet terug naar Italië zou komen. Een in 2016 vervangen hartklep zorgt bij hem voor hartritmes­toornissen, gaf lijfarts Alberto Zangrillo aan.

Berlusconi lag in september elf dagen in het ziekenhuis vanwege een coronabesm­etting. Vier jaar geleden onderging hij een openhartop­eratie. Sindsdien is zijn gezondheid erg broos. De ondernemer, die als mediamagna­at miljardair werd, was tussen 1994 en 2011 drie keer premier namens zijn centrumrec­htse partij Forza Italia. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname