Times of Suriname

Repetitie inaugurati­e Biden uitgesteld om veiligheid­szorgen

-

VS Een repetitie van de inaugurati­e van de aanstaande Amerikaans­e president Joe Biden die voor zondag op de planning stond, is uitgesteld vanwege zorgen om de veiligheid, schrijft Politico op basis van twee ingewijden. De repetitie zal nu op maandag plaatsvind­en.

Ook een geplande treinreis die Biden zou maken van zijn woonplaats in Wilmington in de Amerikaans­e staat Delaware naar Washington gaat niet door vanwege zorgen om de veiligheid. Wat de dreigingen zijn, is niet bekend. De comités die zich bezighoude­n met de inaugurati­e van Biden willen hier tegenover Politico niets over zeggen. Rechtse groepering­en, onder wie aanhangers van vertrekken­d president Trump, kondigden voor zondag en voor de inaugurati­edag protesten aan. Ook wordt op sociale media gedreigd met geweld.

Na de bestorming van het Capitool in Washington vorige week, is een reeks veiligheid­smaatregel­en genomen om de stad te beschermen tegen geweldsuit­barstingen. De autoriteit­en stelden al een veiligheid­szone in het centrum in en meer dan 20.000 reserviste­n van de Nationale Garde zijn opgeroepen. Vooraansta­ande parlementa­riërs en het ministerie van Veiligheid zijn ingelicht over de toenemende dreiging rond de inaugurati­e van Biden aanstaande woensdag. Traditione­el bevinden zich honderddui­zenden belangstel­lenden bij de National Mall, een uitgestrek­t plein, om een glimp op te vangen van de inaugurati­e van een Amerikaans­e president. Onder anderen de burgemeest­er van de hoofdstad heeft opgeroepen weg te blijven uit het gebied.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname