Times of Suriname

Riise wil duidelijkh­eid over terugkeer Van Dijk

-

VOETBAL - John Arne Riise zou graag willen weten wanneer Virgil van Dijk terugkeert bij Liverpool, nu ook collegaver­dedigers Joe Gomez en Joël Matip voor langere tijd uit de roulatie zijn wegens blessurele­ed. De voormalige verdediger van the Reds, die tussen 2001 en 2008 uitkwam voor Liverpool, vindt het overigens niet noodzakeli­jk dat manager Jürgen Klopp in deze transferwi­ndow op zoek gaat naar verdedigen­de versterkin­gen.

“Toen Virgil van Dijk zwaar geblesseer­d raakte (tegen Everton in oktober, red.) vond ik het niet gek dat Liverpool niet gelijk dacht aan een vervanger van buitenaf. Ze beschikten namelijk over Joe Gomez”, zo laat Riise optekenen in de Engelse media. “Toen Gomez zelf ook een blessure opliep, had ik wel activiteit op de transferma­rkt verwacht.” De oud-linksback heeft ergens ook wel begrip voor de afwachtend­e houding van Liverpool. “Welke spelers zijn goed genoeg om gelijk ingepast te kunnen worden?” “Je moet dan wel heel veel geld uitgeven aan spelers die beter zijn dan wat er al rondloopt bij Liverpool. En wat ga je met die aankopen doen op het moment dat Van Dijk en Gomez weer inzetbaar zijn?”, vraagt Riise zichzelf hardop af. “Klopp heeft duidelijk veel vertrouwen in de huidige spelersgro­ep van Liverpool. Ze hebben het tot dusver ook goed gedaan dit seizoen. Al kan ik niet wachten op het moment dat Van Dijk weer speelminut­en kan maken.” De oud-speler uit Noorwegen stipt wat betreft de centrumver­dediger ook een kritiekpun­t aan.

“Er wordt totaal niet gesproken over de terugkeer van Van Dijk en dat baart me enigszins zorgen”, legt Riise uit. “Ik heb hem tijdens de revalidati­e bezig gezien op de fiets en meer van dat soort dingen, maar we weten nog steeds niet exact wanneer hij terugkeert bij Liverpool. Ik hoop echt dat hij zo snel mogelijk weer van de partij kan zijn”, zo besluit Riise zijn relaas over de Oranje-internatio­nal. Vanwege de personele problemen kiest Klopp in het hart van de verdedigin­g geregeld voor middenveld­ers Fabinho en Jordan Henderson. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname