Times of Suriname

Schalke 04 optimistis­ch over transfer Klaas-Jan Huntelaar

-

VOETBAL - Christian Gross ziet Klaas-Jan Huntelaar maar wat graag terugkeren bij Schalke 04. De onlangs aangesteld­e hoofdtrain­er zegt dit vrijdag op een persconfer­entie in aanloop naar de uitwedstri­jd tegen Eintracht Frankfurt van aanstaande zondag. Gross hoopt dat Huntelaar, die bij Ajax beschikt over een aflopend contract, zijn steentje kan bijdragen in de strijd tegen degradatie. De club uit Gelsenkirc­hen bezet momenteel de zeventiend­e plaats in de Bundesliga.

“Er is nog geen definitiev­e deal gesloten, maar feit is dat er wederzijds­e interesse is", zeiGross vrijdagoch­tend op de persbijeen­komst van Schalke 04. “Als een speler met die persoonlij­kheid, ervaring en kwaliteit bij ons zou willen terugkeren, dan zou dat fantastisc­h zijn.“De Schalkecoa­ch zag Huntelaar donderdaga­vond als invaller tweemaal scoren in de uitwedstri­jd van Ajax tegen FC Twente (1-3). “Hij liet zien nog steeds over bepaalde kwaliteite­n te beschikken. Hoe fit hij is en of hij negentig minuten per week kan spelen, dat laat ik nog even in het midden." Volgens Gross speelt mee dat

Huntelaar eerder al zeven jaar het shirt van Schalke 04 droeg. “Als iemand voor Schalke heeft gespeeld, dan is hij besmet door het Schalke-virus. Ik voel dat hij deze uitdaging graag aangaat. Dat verdient mijns inziens het grootste respect“, aldus de Zwitserse oefenmeest­er, die reeds de eerste contacten heeft gelegd met Huntelaar. De 37-jarige aanvaller van Ajax liet zich donderdaga­vond na het duel met FC Twente uit over de flirt met Schalke 04.

“Schalke heeft zich gemeld, ik heb het er met Ajax over gehad. Het is een moeilijke keuze, natuurlijk. Voor mij. Kijk, Schalke en Ajax zijn de clubs waar ik het meest mee heb. Ik heb tegen Schalke gezegd dat ik ging kijken en dat ik het met Ajax zou bespreken. Dan ga je het traject in van beslissen“, zo klonkt het in gesprek met ESPN. Volgens Huntelaar is het in alle gevallen een lastige kwestie. “Natuurlijk is het moeilijk. Ik ben er nog niet uit dat ik het zeg. Nee, ik weet het nog niet helemaal. Ik ga er nog een nachtje over slapen. Eerst maar eens genieten van deze wedstrijd.“(VP)

 ??  ?? Schalke 04 is optimistis­ch over de transfer van Klaas-Jan Huntelaar. (Foto: Goal)
Schalke 04 is optimistis­ch over de transfer van Klaas-Jan Huntelaar. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname