Times of Suriname

Transvaal opent sportwinke­l Peak

-

SPORT – Transvaal heeft gisteren onder enkele aanwezigen zijn sportwinke­l Peak aan de Zwartenhov­enbrugstra­at 104 geopend. Anand Pheria directeur van Transvaal, Warsha Torilal-Sardjoe, vicepresid­ent van Rudisa Internatio­nal NV en John Krishnadat­h, voorzitter van de Surinaamse Voetbal Bond, zijn allemaal blij met dit heugelijke feit.

Pheria zegt dat dit merk, Peak, nog onbekend is in Suriname, maar in het buitenland is het een bekend merk. De directeur geeft verder aan dat het de bedoeling is sportmater­iaal te hebben voor alle takken van sport in Suriname. Ook personen die aan gewichthef­fen doen, zullen aan hun trekken komen. Teams en organisati­es zijn volgens Pherai al benaderd om producten te kopen van het merk Peak. Inter Moengo Tapoe speelt al met dit merk en nu is het wachten op andere teams.

Krishnadat­h is erg ingenomen met de inrichting van de zaak, waarbij je binnenloop­t en een atletiekba­ansysteeml­ooppad treft. “Het begint bij de opening van de deur en de finishlijn is bij de kassa.” De voorzitter is ook blij dat met de opening van deze sportwinke­l nu er meer keus is voor sportteams. Volgens hem is deze de zesde sportwinke­l in Suriname. “Nu hebben teams meer keus waar ze hun spullen kunnen gaan kopen, waarbij prijs en kwaliteit nu een rol zullen spelen.” Hij was ook ingenomen met het feit dat sportwinke­l Peak ook voetbalsch­oenen heeft voor kun stgrasmat. “In het Essedstadi­on is schoeisel met noppen niet toegestaan en het is leuk om te zien dat deze sportwinke­l, die soort schoenen verkoopt.”

Torilal-Sardjoe zegt dat dit een heel belangrijk moment is, want dit is ook een goede manier om een instap te maken in de sportwerel­d in Suriname via Transvaal. “Dit is een heel mooi moment. Wij hebben speciaal hierop gewacht. Wij zouden eerder opengaan, maar dat werd onhold gezet. Wij hadden ook heel iets anders gepland voor 100 jaar Transvaal.”

 ??  ?? Directeur Anand Pherai van Transvaal (r) overhandig­t een geschenk aan John Krishnadat­h (l), voorzitter van de Surinaamse Voetbal Bond. (Foto: Rakesh Parag)
Directeur Anand Pherai van Transvaal (r) overhandig­t een geschenk aan John Krishnadat­h (l), voorzitter van de Surinaamse Voetbal Bond. (Foto: Rakesh Parag)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname