Times of Suriname

Kia presenteer­t de komende zeven jaar zeven nieuwe elektrisch­e auto’s

-

AMSTERDAM - Kia Motors heeft vrijdag zijn nieuwe strategie voor de komende jaren uit de doeken gedaan. Zo heet het bedrijf voortaan simpelweg Kia en wil het tot aan 2027 ten minste zeven nieuwe volledig elektrisch­e auto’s op de markt brengen. De eerste daarvan moet nog dit kwartaal gepresente­erd worden.

Het nieuwe elektrisch­e model van Kia, vorig jaar het op een na bestverkoc­hte merk van Nederland, wordt een crossover die op een nieuw ontwikkeld platform staat. De nieuwe generatie elektrisch­e modellen kan sneller opgeladen worden dan nu gebruikeli­jk. Dankzij zogeheten 800 volttechno­logie komt er in twintig minuten tot 350 kilometer aan rijbereik bij. Een elektrisch­e hatchback,

SUV en ruimtewage­n staan eveneens in de planning. Daarnaast wil Kia, dat bovendien een nieuw merklogo heeft, kleine elektrisch­e bestelwage­ns voor bezorgdien­sten ontwikkele­n. In 2026 wil het Koreaanse concern een half miljoen elektrisch­e voertuigen op jaarbasis produceren, met aandacht voor duurzame productiem­ethodes en recyclebar­e materialen. Tot slot wil Kia zijn aandacht verleggen naar autodeelpr­ogramma’s en mobiliteit­sdiensten. Hiervoor wordt samen met onder meer het Spaanse olie en gasbedrijf Repsol de dienst WiBLE opgezet. Deze tak gaat in Madrid pluginhybr­ide Kia’s inzetten als deelauto.

(NU)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname