Allsvenskan

Här är allsvenska­ns

-

15. Carl Johansson, 26, försvarare, IFK Göteborg

Pontus Farnerud satte ner foten. Sportchefe­n ansåg uppenbarli­gen att halvsvajig­a André Calisir och Kristopher da Graca saknade den spets som krävs för att bilda partnerska­p med Mattias Bjärsmyr. Det hade han nog rätt i.

Förvärvet av Calle Johansson är utmärkt för det mer ”klassiska” Blåvitt som Roland Nilsson siktat in sig på. I 26-åringen får de in allsvenska­ns starkaste och modigaste huvudspela­re sedan Rasmus Lauritsen lämnade serien. Den rätt haussade Johansson hade säkert kunnat få ett kontrakt med en klubb som presterat bättre än vad IFK Göteborg gjort de senaste åren, så det här var en stark rekryterin­g av Farnerud.

14. Maudo2J3aÅ­rRju, rEaLrFeS,BEOlRfsGbo­rg

Elfsborg fortsätter värva smart och under radarn. Först erkänt duktige Rømer och nu även 23-årige mittbacken Maudo Jarjué från Austria Wien. Han känns extremt spännande. Det är visserlige­n bara ett lån, men Elfsborg har chansen att köpa loss honom längre fram. En stor och tung pjäs som trots sin storlek är riktigt, riktigt snabb. Framstår som ett fysfenomen. Klubben har redan mycket starka namn som Joseph Okumu och Leo Väisänen och mycket talar för att Stefan Andreasson och Jimmy Thelin lyckats med ytterligar­e en superrekry­tering på mittbackss­idan.

13. Rasmus Schüller, 29, mittfältar­e, Djurgård29­enÅR,

Ja, finländare­n var något av en besvikelse senast han lirade i allsvenska­n. Å andra sidan led 29-åringen av en knäskada och kom aldrig till sin rätt i Häcken, vilket var en besvikelse för dåvarande sportchefe­n

Sonny Karlsson som kallade Schüller för ”lagkaptens­material”.

Jag tror inte att han är bra nog att ersätta Fredrik Ulvestad — det är nästan omöjligt för Bosse Andersson att lyckas hitta en sådan spelare — men den mycket landslagsr­utinerade Schüller bör kunna ta Jesper Karlströms roll på det sittande mittfältet utan att Djurgården försvagas nämnvärt. Det var nödvändigt för Blårändern­a att få in en fysiskt stark ledartyp som dessutom kan behandla bollen och där tickar nyförvärve­t alla boxar.

12. André

Elfsborg har goda erfarenhet­er av defensiva spelare som kan spela både i backlinjen och på mittfältet. Det är inte minst Frederik Holst ett exempel på. I grunden är han främst en mittfältar­e och André Rømer är dessutom en mycket meriterad spelare. Anses extremt stabil, löpstark och bra med bollen. Ser ut att ha alla möjlighete­r att ersätta Sivert Nilsen och tillsamman­s med Holst vara ankarna på Elfsborg mittfält. Smart och fin värvning — lite i skymundan — av Stefan Andreasson.

11. DDaAviVd aMnfallare,

Det här är inget säkert kort, förstås.

Accam har haft skadebekym­mer de senaste åren och har inte heller öst in mål i MLS. Men kan speedkulan bara nå 75—80 procent av sina högstanivå är det här en självklar klasspelar­e på allsvensk nivå. I HIF var han en blixtrande tv-spelslirar­e med ett internatio­nellt ryck som vi sällan ser i vår serie. Det kommer att vara vidrigt för motståndar­na att hantera Accam på Tele2:s slipprigt snabba konstgräs.

 ??  ?? Hantera Accam? Kan bli vidrigt.
Hantera Accam? Kan bli vidrigt.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden