Allsvenskan

MALMÖS KAXIGA

ANTONIO COLAK:

-

En tveksam försäsong, ett tidigt cuputtåg.

Malmö går in i den allsvenska säsongen med stora frågetecke­n.

Men två färska nyförvärv, Veljko Birmancevi­c och Antonio Colak, hoppas klubben ska bli utropsteck­en.

De hade bara hunnit vara i Malmö några få dagar, men den unika malmöitisk­a kaxigheten hade han redan lärt sig, Antonio Colak.

På frågan vem som blir årets nyförvärv, Colak eller slovakiske världsstjä­rnan Marek Hamsik, svarade tyskkroate­n snabbt: – Det blir jag! Jag har mitt självförtr­oende. Jag vill visa mina kvaliteter, utvecklas och bli framgångsr­ik med Malmö FF. Malmö blev mästare i fjol och det är målet i år också. Så de andra lagen behöver bli bättre.

Anfallaren blev svaret på Malmös jakt på offensiv kraft, på en ersättare till Isaac Kiese-Thelin. 27-åringen slutade delad etta i den kroatiska skytteliga­n 2019/2020 då han gjorde 20 mål på 32 matcher för Rijeka. Trots en mållös inledning i höstas köpte den grekiska storklubbe­n PAOK loss honom, men måltorkan fortsatte även där. När klubben bytte tränare i januari hamnade han på läktaren. Malmö-sportchefe­n Daniel Andersson hade hållit ögonen på honom, och såg snabbt till att lösa ett säsongslån­gt lån, ryktesvis med en utköpsklau­sul på 30 miljoner kronor till hösten.

Nu hoppas Colak, och MFF, att det ska lossna för honom igen.

Neymar i topp – Birmancevi­c trea

Det andra offensiva nyförvärve­t, Veljko Birmancevi­c, köptes in till en position där Malmö redan var välbeställ­da. Ute till vänster har Søren Rieks varit självskriv­en, även om han ibland också spelat som högerytter. Men när Malmö lägger upp tio miljoner kronor för serben, en hisnande summa för vilken annan allsvensk förening som helst förutom Malmö, så är det förstås för att han ska spela.

På en eller annan kant.

– Alla kommer att gilla mina dribblinga­r, speciellt supportrar­na, sa han under presentati­onen inför media.

(lån), 1 match/2 mål

(lån), 22 matcher/ 4 mål (lån), 6 matcher/0 mål, (lån), 1 match/1 mål,

(lån), 16 matcher/6 mål

2016/17: 2017/18:

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden