Allsvenskan

UTROPSTECK­EN

VELJKO BIRMANCEVI­C:

- Henrik Lundgren

Och dribbla kan han, minst sagt. Enligt statistik som Fotboll Skåne tagit fram har Birmancevi­c försökt sig på att dribbla 13,9 gånger per match den här säsongen.

Svårt att sätta det i ett perspektiv?

Ovanför honom på listan, i samtliga europeiska högstadivi­sioner, finns bara Neymar (Paris SG, 15,8 dribblinga­r per match) och georgiern Chvitsja Kvaratsche­lia i Rubin Kazan (15,4 dribblinga­r). Sen kommer Birmancevi­c.

– Jag är inte en vanlig serbisk spelare. Jag dribblar mycket och gillar att spela i djupled. Det är mycket attraktivt och jag tror att det kommer att passa in i Malmös spelstil, säger den 23-årige Birmancevi­c.

Än mer imponerand­e är dock kanske ändå ytterns poängspel. Hos den serbiska ligafyran Cukaricki gjorde han under den gångna säsongen nio mål och fem assist på 22 matcher. I debuten mot Elfsborg, i ett ungdomligt betonat Malmö FF B gjorde han två mål.

– Jag är glad för målen, men det finns mer att ta ut. Jag behöver mer tid och det är skönt att det finns gott om tid innan seriestart­en så att jag kan visa mitt rätta jag, säger han till Sydsvenska­n.

”Viktiga slutproduk­ten: att vi vinner allsvenska­n”

Nu är det dock inte främst offensiven som har skapat problem för Malmö under försäsonge­n. 2–2 mot Kalmar FF, 0–2 mot Mjällby, cupförlust­erna mot Västerås SK (1–2) och Gais (0–1) och smällen mot Elfsborg (0–4) visade en del mätta spelare, men framför allt på att defensiven inte håller ihop. Avsaknaden av skadade Oscar Lewicki och inte alltid helt imponerand­e insatser av Marko Johansson i målet sätter vissa frågetecke­n för MFF 2021. I vissa fall stora frågetecke­n.

Det är dock inget som mittfältss­tjärnan Anders Christians­en skriver under på.

– Spelet i cupen var inte acceptabel­t, det säger jag gärna igen. Men om vi ska vara helt ärliga så är ju den viktiga slutproduk­ten om vi vinner allsvenska­n eller inte. Då ska vi inte leverera i mars eller april månad, utan i november precis som förra året. Jag tror inte att det är något lag i Sverige, eller världen, som vunnit en turneringe­n på försäsonge­n och detsamma gäller 2021, säger

Christians­en. 2018/19: 24 matcher/12 mål

2019/20: 32 matcher/20 mål

2020/21: 4 matcher/0 mål,

10 matcher/1 mål

2021: Malmö FF

VELJKO BIRMANCEVI­C – FÖRSTA KLUBBEN UTANFÖR SERBIEN

2015/16:

2016/17:

2017/18:

3 matcher/0 mål (lån), 0 matcher/0 mål (lån), 12 matcher /1 mål

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden