Allsvenskan

”KONKURSHOT­ET VAR ÖVERHÄNGAN­DE OCH DE LÅG SIST I

-

Flaskan med handsprit står mitt på bordet i Örjan Valls innandömen, en attiralj i dessa tider lika naturlig som kaffekokar­en som står bredvid. Spelarna är uppdelade i olika omklädning­srum, som numera dessutom städas två gånger per dygn i stället för en. Resor till och från träningar och matcher sker på nytt sätt, den gemensamma frukosten på arenan är också inställd tills vidare. Ett antal åtgärder infördes för ett år sedan för att minska risken för covid-19-spridning i omklädning­srummet.

Ändå hjälpte det inte. I september i fjol insjuknade åtta spelare och sju ledare. Mikael Boman var dock inte en av dem, trots att han tågpendlar från Kungsbacka varje dag och dessutom har två små barn som går i skola och förskola.

– Jag måste vara immun. Jag har testat mig tolv, tretton gånger, men alla gånger negativt, säger han.

Han är en av de första spelarna som släntrar in i det hyfsat nybyggda gymmet på Örjans Vall. Spelartrup­pen har just avslutat matchgenom­gången inför den kommande cupmatchen och ska nu in i gymmet för att sätta i gång musklerna inför träningen.

En vanlig dag hos en allsvensk nykomling. Men det här är ingen vanlig nykomling. För efter Boman, tidigare i IFK Göteborg och utlandspro­ffs i Danmark, kommer Joel Allansson, som också firat triumfer i den högsta danska divisionen. Och sen kommer Joseph Baffo, som spelat i Tyskland, Dusan Djuric som varit i Frankrike och Schweiz, Alhassan Haestad Kamara som spelat i Grekland. Och så lufsar Simon Lundevall in, den rutinerade yttermittf­ältaren som testade vingarna i Indien och sen tog en märklig utflykt till Grekland innan han kom till HBK.

Ska dämpa pressen på de yngre

Sist kommer den störste veteranen av dem alla, 39-årige före detta Bundesliga­spelaren Andreas Johansson, svensk mäs

 ??  ?? Dusan Djuric och ”Crespo” Kamara.
Dusan Djuric och ”Crespo” Kamara.
 ??  ??
 ??  ?? TILLBAKA Träning på Skedalahed­s IP i februari. Efter tre år i superettan spelar Halmstad åter i allsvenska­n 2021.
TILLBAKA Träning på Skedalahed­s IP i februari. Efter tre år i superettan spelar Halmstad åter i allsvenska­n 2021.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden