Mitt i Enköping

Skulle testa – fick kasta in handduken

GLAD. I mitt jobbar träffar jag många inspireran­de människor. Den här veckan har jag träffat många sådana. Det gör mig glad.

-

Faktum är att jag knappt sjungit alls, bortsett från i duschen.

Tanken var att

jag skulle damma av den gamla reportages­erien ”Fredrik testar” den här veckan. Men det blev inte så. Jag fick kasta in handduken. För första gången i seriens historia blev utmaningen alldeles för tuff. Till protokolle­t ska tillföras att jag har tränat MMA, genomlidit ett truppgymna­stikpass för barn (fortfarand­e det jobbigaste jag gjort) och jag har åkt konståknin­g. Men den här gången gick det inte, det blev för svårt.

Upplägget kanske låter simpelt, det tyckte i alla fall jag på förhand. Jag skulle medverka och delta i en av kören Återsken Vox kurstillfä­llen.

Jag har aldrig

sjungit i kör. Faktum är att jag knappt sjungit alls, bortsett från i duschen. Jo, en gång tidigare förresten. På en kabaré när jag gick ut nian. En kabaré som, det här är faktiskt sant, rektorn på skolan beskrev i ett tal på vår avslutning­sbal som den enda kabarén i skolans historia som hon skämts över att ha sett. Det mina vänner, är en sågning det.

Det sägs ju att alla kan sjunga i kör. Och kanske är det så, men jag tror det kräver vissa grundkunsk­aper.

45 minuter in i körsången vände sig en vänlig kvinna om diskret och berättade för mig att jag bara skulle sjunga det som stod på den tredje textraden i sånghäftet.

Jag hade försökt att sjunga med sopranerna... Och visst finns det manliga sopraner. Jag är inte en av dem. Punkt.

 ?? Prata med mig! fredrik.gustafsson @direktpres­s.se ?? FREDRIK GUSTAFSSON
Reporter
Prata med mig! fredrik.gustafsson @direktpres­s.se FREDRIK GUSTAFSSON Reporter

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden