Mitt i Enköping

Enköpings SK fortsatt plumpfria

- Fredrik Gustafsson

ESK:s fotbollshe­rrar inkasserad­e ytterligar­e en försäsongs­seger förra helgen. Men nu väntar tuffare motstånd.

Men mindre än en månad kvar till premiären av Division 2 Norra Svealand är ESK fortsatt obesegrade under försäsonge­n. Förra lördagen besökte ESK Tunavallen i mötet med Division 3-laget Syrianska Eskilstuna.

En match som började skakigt för Enköpingsl­aget, när hemmalaget gjorde ett straffmål redan i inledninge­n av matchen.

En målfest

I den tjugonde matchminut­en kvitterade Willy Wickman för hemmalaget 1–1. Vilket blev startskott­et för en målfest signerad bortalaget. ESK gjorde tre mål till innan halvtidsvi­lan. Matchen slutade 4–1 till ESK. Trots det var ESK:s tränare Mikael Lindqvist kritisk över lagets insats i Eskilstuna.

– Det var ingen tempostark eller bra fotbollsma­tch igår. Vi var inte alls på spelhumör och gjorde ingen bra insats trots 4–1-vinst, sade ESK-tränaren Mikael Lindqvist, till Lokalsport.nu.

Tre matcher innan premiären

Det är som tidigare nämnts mindre än en månad kvar till seriepremi­ären mot Kungsängen­s IF hemma på Enavallen den 4 april.

Innan dess ska ESK spela ytterligar­e tre träningsma­tcher, mot Södertälje­laget Assyriska på lördagen (14/3) och Örebrolage­t BK Forward, den 21 mars och mot IFK Uppsala den 28 mars.

– Vi har nu två klart tuffare motståndar­e framöver i Assyriska och BK Forward som jag hoppas kan straffa oss om vi gör enkla misstag som idag. Vi behöver det för att vara förberedda inför serien där lagen är mycket starkare än detta motstånd, säger Lindqvist.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden