Mitt i Enköping

Den grekiska restaurang­en öppnar (kanske) i veckan.

- Fredrik Gustafsson

Grekiska Grill & Bar vill öppna nästa vecka. Men det återstår att se om det blir så.

– Det är jobbigt att det blivit som det blivit. Vi hade velat öppna tidigare, säger VD:n.

Det är snart ett år sedan EnköpingDi­rekt skrev om att restaurang­kedjan Grekiska Grill & Bar ville etablera sig i Enköping. Tanken var från början att öppna restaurang­en till sommaren 2019. Så blev det inte.

– Det är jobbigt att det blivit som det blivit. Vi hade velat öppna tidigare. Vi skulle fått tillträde i maj förra året.

Sedan sköts det upp till oktober, och därefter har det skjutits upp hela tiden. Man skyller på att man inte fått bygglov i tid, och att det inte dragits el helt enkelt, säger Zeki Yalcin, VD för Grekiska Grill & Bar, när vi når honom på tisdagsför­middagen.

Kedjans 26 restaurang

Restaurang­en i Enköping blir kedjans 26:e restaurang i Sverige. Tanken är att invigninge­n för den nya verksamhet­en ska äga rum på tisdag, den 17 mars, men när vi talade med Zeki Yalcin i tisdags lät det inte helt säkert att det blir så.

– Jag vågar inte lova att vi öppnar nästa vecka. Vi hoppas naturligtv­is det. Det är beklagligt, vi vill inte hålla på med någon pajkastnin­g men vi har hållit på med det här i 20 år och det har aldrig varit så här stökigt. Det här har ställt till det för oss, säger Zeki Yalcin.

Det låter osäkert, kommer ni öppna restaurang­en i Enköping?

– Ah... Det kommer vi, säger Zeki Yalcin avslutning­svis.

Den grekiska restaurang­en kommer att nyttja lokalen som ligger i bottenvåni­ngen i korsningen Kryddgårds­gatan/Torggatan.

 ??  ??
 ?? FOTO: FREDRIK GUSTAFSSON ?? GREKISKA. Skyltarna för den nya grekiska restaurang­en är uppsatta, men ägaren vågar inte lova exakt öppningsda­tum.
FOTO: FREDRIK GUSTAFSSON GREKISKA. Skyltarna för den nya grekiska restaurang­en är uppsatta, men ägaren vågar inte lova exakt öppningsda­tum.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden