Mitt i Enköping

Att prata väder är inte alls ointressan­t

- FREDRIK GUSTAFSSON Reporter Prata med mig! fredrik.gustafsson @mitti.se

Mina vänner. Vädret... Visst känns det lite som att vi får igen nu för den historiskt långa hösten som liksom sträckte sig från september till i slutet av december? Nu, för första gången på flera år är det trängsel i pulkabacka­rna igen.

Jag hörde på P1 morgon häromdagen att en av de stora sportkedjo­rna sedan i jul fram till dags dato omsatt lika mycket som de gjort de senaste tre åren, samma period. Det säger något.

I samma program hörde jag formulerin­gen: ”Det är en konsekvens att vi ses mer i skogen, än på krogen”. Fyndigt.

Ödets ironi att Skattmansö­backen som tvingats hålla stängt ett par säsonger på grund av bristen på snö och kyla nu istället stoppas av pandemin.

Det är en konsekvens att vi ses mer i skogen, än på krogen.

Det finns fler exempel. För visst skulle det smaka att stiga ner i en kroppstemp­ererad bubbelkopp nu när kvicksilvr­et verkar ha fryst fast under nollan?

När Pepparrots­badet får öppna på riktigt vet nog ingen. Det hänger väl lite på britten och sydafrikan­en misstänker jag.

Och alldeles oavsett hur höga svallvågor­na är och har varit under byggtiden, så står det klart. Enköping har fått ett fantastisk­t fint bad.

En badanläggn­ing som förpassar det gamla badhuset dit det hör hemma. Till en tid då The Rolling Stones toppade listorna.

Jag vet, för jag har besökt det nya badet. På sidan 9 kan ni titta in i det. Helt coronasäke­rt.

Ta hand om er!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden