Mitt i Huddinge

Huddinges kultur får

Kulturföre­ningarna behöver mer stöd

-

efter år tydligt uttryckt att man är nöjda med kommunens kulturutbu­d. Vi lagar efter läge och är mycket duktiga på det, men som kulturtant skulle jag ju gärna se mera pengar till kulturen! säger hon.

– En anledning till att många kommuner har stora kulturbudg­etar är att de byggt stora kulturhus. De har ofta blivit döda lokaler utan dynamik och liv, men kostar mycket att drifta ändå. Huddinge satsar på konst i offentliga utrymmen och att ge ideella kulturföre­ningar stöd till olika kulturarra­ngemang, vilket innebär att vi har levande kultur i alla kommundela­r.

S lovar mer pengar

Men Socialdemo­kraterna tycker att det satsas för lite pengar. I deras senaste skuggbudge­t ville de lägga en extra miljon på kultur.

– Det är en förenkling att kulturbudg­eten handlar om att vi inte har ett kulturhus. Endast fyra av tio kommuner i landet har ett kulturhus, säger Rasmus Lenefors (S), ledamot i kultur- och fritidsnäm­nden.

– Att Huddinges kulturbudg­et är åttonde lägst i landet uppmanar till att vi höjer ambitioner­na. Jag upplever att många kulturföre­ningar och verksamma signalerar att de behöver mer stöd.

Tuula Vesamäki är ordförande i Bellis konstfören­ing. De behöver mer pengar till sin kursverksa­mhet.

 ?? FOTO: SARA RINGSTRÖM ?? PENGAR.
FOTO: SARA RINGSTRÖM PENGAR.
 ??  ??
 ??  ?? Henrik Lindstedt
Henrik Lindstedt
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden