Mitt i Huddinge

Huddinges busslinjer

- Henrik Lindstedt

Blå buss 172

mellan Norsborg och Skarpnäck kommer att få fler avgångar under sommaren. Men vissa sträckor får färre avgångar under semestermå­naderna.

En ny nattbuss 796

kommer att gå från Stockholm central via Huddinge och Flemingsbe­rg till Tumba. Den kommer delvis att ersätta buss 791 och 795.

mellan Fruängen och Björnkulla får 15-minuterstr­afik istället för 30-minuterstr­afik på kvällar.

Buss 704 Buss 748

mellan Liljeholme­n och Södertälje, som tidigare har hotats att läggas ner, klarar livhanken.

– Vi är överens om att direktbuss­linjerna som tidigare har varit hotade ska vara kvar. Vi får anpassa trafiken efter hur behoven ser ut och våra resenärer uppskattar de här bussarna. Som järnvägen ser ut just nu så är det inte aktuellt att ta bort linjerna på ett tag, säger trafikland­stingsråd Kristoffer Tamsons (M).

Innerstan får en helt ny stombussli­nje, blå buss 6, mellan Ropsten och Hagastaden, via bland annat Tekniska högskolan och Odenplan.

Totalt blir det 28 000 fler bussavgång­ar i länet under nästa år.

– Vi vill ge resenärern­a i de här områdena en attraktiv kollektivt­rafik för att arbeta mot en hålbar utveckling då fler kan ställa sin bil. Det här är ett steg i rätt riktning, säger Malin Karlsson (MP).

 ?? FOTO: KARIN NILSSON ?? TRÅNGT, TRÄNGRE, TUNNELBANA. Socialdemo­kraterna i landstinge­t tycker det måste göras mer för att komma till bukt med trängseln i kollektivt­rafiken.
FOTO: KARIN NILSSON TRÅNGT, TRÄNGRE, TUNNELBANA. Socialdemo­kraterna i landstinge­t tycker det måste göras mer för att komma till bukt med trängseln i kollektivt­rafiken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden