Mitt i Huddinge

Rappare: ”Vi har fått unga att börja tänka”

Runt 200 personer kom på den känslosamm­a galapremiä­ren för videon till antivåldsl­åten ”En efter en”. Nu hoppas rapparna att videon leder till diskussion och förändring.

- SEGELTORP Henrik Lindstedt henrik.lindstedt@direktpres­s.se

I fredags hade låten ”En efter en” av Huddingera­pparna Aleph Tav och KID-S.L.A.P galapremiä­r på ungdomsgår­den Torpetungd­om i Segeltorp.

Det blev en speciell kväll för alla de ungdomar från området som varit med och spelat in videon.

– Det var emotionell­t. När videon tog slut var det helt tyst i två–tre sekunder innan folk ställde sig upp och klappade i säkert tre minuter, det tog aldrig slut, säger Daniil Tomas (KID-S.L.A.P).

Syftet med videon är att bygga upp ungas hopp om att en annat liv är möjligt. Därför blev Daniil särskilt rörd när ungdomar som han har varit orolig för, som kanske varit ute på fel bana, kom fram efter videon och ville prata.

– Det kändes att det var något som börjat ske inom dem. Det kändes på deras reaktioner och hur de pratade med oss efteråt. Att de börjat tänka efter och känna att ”det här är fan inte okej”, det betyder mer än allt, säger Daniil Tomas.

Fritidsled­are fick nog

Aleph Tav och KID-S.L.A.P, som också är kända som fritidsled­arna Alef Arega och Daniil Tomas, är Huddingera­pparna som fick nog. De bestämde sig för att våldet som tar unga människors liv måste få ett slut. De skrev en låt, spelade in en musikvideo och startade ett skivbolag (Bmtenterta­inment) på temat antivåld.

Under premiärkvä­llen var kommunchef­er, ungdomar från Huddinges fritidsgår­dar, polisen och antivåldso­rganisatio­ner på plats –totalt runt 200 personer.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden