Mitt i Huddinge

Nora och Malaak gick till final i ortens bästa poeter Dikter om systerskap, att våga älska sig själv och om gatuvåld. Det blev Nora Khalil och Malaak Habib som gick vidare från Botkyrkas deltävling i Ortens bästa poet. Om några veckor tävlar de i finalen.

- FITTJA Anna Sjögren

Inför en fullsatt aula i Fittjaskol­an, en kändistung jury med bland annat Salla Salazar och Blen och med tung uppbacknin­g från sina vänner vann Malaak Habib från Hallunda Botkyrkas deltävling i Ortens bästa poet.

För Malaak var det andra gången hon ställde upp i tävlingen.

– Då var jag rädd. Nu hade jag tränat och visste exakt hur jag skulle göra på scenen, säger hon.

Malaaks tre dikter handlade om gatuvåld, att älska sig själv och att killar ska respektera tjejer oavsett om de bär slöja eller inte.

Ska skriva nytt

Hon skriver bara när hon tycker att hon har något att säga.

– Jag måste bli inspirerad och få passion för att skriva. Jag ska skriva nya dikter till finalen, men jag vet inte vad de ska handla om än. Jag vill inte prata om det som andra pratar om, jag tänker ”vad behöver folk höra som de inte har hört förut?”.

Nora Khali från Alby som aldrig stått på en scen förut tog hem andraplats­en med sina dikter om systerskap, att vara stolt över sin mamma och att inte skämmas för sin bakgrund.

– Jag är jättelyckl­ig. Jag är en blyg tjej och har bara låtit andra läsa mina texter ibland. Men jag kände att jag skulle utmana mig själv, säger Nora Khalil.

Och den varma stämningen och peppen från publiken hjälpte henne.

– De var respektful­la och tysta när vi läste våra dikter. Jag tycker det var så mycket gemenskap och glädje, det är fint att den här tävlingen förenar så många människor i orten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden