Mitt i Huddinge

Hon var ortens egen porrstjärn­a

-

F ör några år sedan hade jag ett vardagligt samtal med en vän som bor i närheten. Av outgrundli­g anledning kom vi in på en person vi bägge var bekanta med. Vi kan kalla henne Sussie. Min kompis berättar att denna dam medverkat i ett antal kommersiel­la filmer av pornografi­sk art i sin ungdom. Hon berättade också att hennes kompisgäng med skräckblan­dad förtjusnin­g fnissat sig i genom en av dessa filmer innan de skulle ut och festa på stan en kväll. Det var alltså ren fakta. Inget jollrigt skvaller.

i filmerna är ingen jag egentligen känner utan bara har ungar i ungefär samma ålder som. Vi snackar lite skit i affären typ. En local.

Jag blev förvånad över beskedet om hennes skådespela­rkarriär. Hon var liksom utanför min fördomsram om hur en dylik ska vara.

Sussie och jag sprang ihop vid några tillfällen efter detta och snackade som vanligt. Om studiedaga­r, matsäckar, billiga blåbär och lokalpolit­iska beslut med mera. Nu bara med en tydlig skillnad.

Varje gång vi pratade kunde jag inte hjälpa att det här med att hon spelat in porrfilmer kom upp i mitt huvud. Frågeställ­ningar hur det kom sig att hon medverkat i dessa. Självklart också nyfiken på hennes skådespela­rinsatser. Hur? Med? Var?

Jag erkänner att jag var lite fascinerad över att plötsligt vara bekant med en porrskådis. Jag tyckte det var coolt att en helt vanlig morsa på skolgården gick och bar på den hemlighete­n mitt ibland alla oss andra nio-till-femmare.

Åren går. Kompisen som berättade det här från början och jag fikar. Vi kommer in på Sussie igen. Jag berättar om att jag inte kan släppa det här med filmerna när jag träffar henne på skolgården. Min vän tittar med en undrande rynka i pannan på mig och frågar vad Sussie gör där. För det första har hon inga barn och för det andra hade hon flyttat.

Oj, vi hade visst pratat om olika Sussies den där gången. Förväxling. Tänk om den Sussie jag trodde var skådisen hade vetat vad som föregått i mitt huvud under våra samtal. Hujedamej.

En helt vanlig morsa på skolgården gick och bar på den hemlighete­n.

 ??  ?? Boendehand­ledare, Sätra. Kvinnan som spelat TOMMY FAGERBERG
Boendehand­ledare, Sätra. Kvinnan som spelat TOMMY FAGERBERG

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden