Mitt i Huddinge

Bethkinne: Mitt hem är inte en krigszon

- Publicerad förra veckan. Stolt Botkyrkabo Aday Bethkinne, kandidat för Kristdemok­raterna 2018

Jag kunde inte låta bli att skratta när jag läste artikeln om hur M-politikern Mikael Cederbratt skickat in en motion till riksdagen om att sätta in militären mot gängen i förorten.

Hur kan man ens tänka på att skicka in militären till svenska förorter och däribland till Hallunda-norsborg? Mitt och tusentals andra människors hem är ingen krigszon. Jag undrar verkligen om riksdagsle­damöterna besökt området tidigare, för att ens kunna bilda en uppfattnin­g om Hallunda-norsborg.

Jag kan inte minnas att någon riksdagsma­n på senaste tiden varit på besök och frågat människorn­a här, om de känner sig trygga eller inte. Politiker har under många år målat upp Norsborg som en väldigt farlig plats.

Men de flesta som bor här vet ju att detta inte stämmer. Att det råder utanförska­p och kriminalit­et är det inga tvivel om. Men finns det någonstans i Sverige eller i världen där kriminalit­et inte existerar? ”Svensk lag gäller inte längre här, säger Mikael Cederbratt (M).”

Jag undrar vilken lag som gäller här i Norsborg då, om inte den svenska? Man förnedrar de hederliga människorn­a med dessa ord.

Jag skyller problemen på samhället, skolan samt politikern­as ovilja att förstå situatione­n. Och polisen agerar inte förrän det är för sent, deras frånvaro är tydlig. Hade samhället gjort sitt yttersta hade situatione­n i förorterna sett helt annorlunda ut.

Vill man minska kriminalit­eten måste man först och främst fråga sig varför dessa individer begår kriminella handlingar och försöka hjälpa dem. Man måste även ge mer resurser till skolorna. Man måste satsa på barnen i Botkyrka. De saknar mycket.

De politiker som gärna vill se verklighet­en och det fina med Botkyrka kan höra av sig till mig. Jag hjälper er.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden