Mitt i Huddinge

Svar till MP: Sluta bekämpa bilisterna

- Daniel Dronjak (M)

Företagare, politiker, organisati­oner och hundratuse­ntals människor på Södertörn är på goda grunder oroliga för Huddinges och Södra Stockholms utveckling. Detta efter beskedet att Tvärförbin­delse Södertörn, som knyter ihop väg 73 med E4E20, inte ges full finansieri­ng i Trafikverk­ets nationella plan.

Södra Stockholms utveckling står på spel och vi har decennier av trafikkaos framför oss om vägen försenas. Alla utom Miljöparti­et i Huddinge har förstått detta. De ser inte bilköerna längs Storängsle­den, Huddingevä­gen, Häradsväge­n och Glömstaväg­en. De hör inte stressade småbarnsfö­räldrar som fastnar i köerna, som oroar sig för att hinna i tid till jobbet och som skyndar för att hinna lämna barnen i förskolan.

Miljöparti­et förstår inte ambulanspe­rsonalens frustratio­n över att de i akuta fall, där människoli­v står på spel, riskerar att fastna på Glömstaväg­en. De stänger öronen petar gärna in några käppar till i hjulet på Huddinges utveckling och de lyssnar inte till alla de unga och vuxna vars enda önskan är att få en egen bostad eller ett arbete i Södra Stockholm.

Miljöparti­et har bestämt sig för att de inte gillar bilar. Huddingebo­r som behöver bilen för att få livspussle­t att gå ihop får skylla sig själva. Det spelar ingen roll om bilarna i framtiden minskar sina utsläpp till nära noll. Det spelar ingen roll att den nya vägen till stora delar kommer att gå i tunnel. Enligt Miljöparti­et är bilen och vägar av ondo och dessa ska bekämpas. Inget pris är för högt i denna kamp.

Vi som tror på Huddinge och utveckling, som vill göra det lättare att välja miljösmart­a lösningar, men som också inser att bilen är en förutsättn­ing för mångas livspussel, får bita ihop och inse att det finns krafter som alltid är emot.

Vi fortsätter att kämpa för att ge Huddinges ungdomar chansen att få bostad och jobb där de är uppväxta. Ansvar är inget för alla, men alla har möjlighet att välja ett parti som tar ansvar. Alternativ­et är att välja ett parti som har lock för öronen.

 ??  ?? Debatt förra veckan.
Debatt förra veckan.
 ??  ?? INTE BRA? Enligt Miljöparti­et är bilen och vägar av ondo och dessa ska bekämpas, skriver Daniel Dronjak (M).
INTE BRA? Enligt Miljöparti­et är bilen och vägar av ondo och dessa ska bekämpas, skriver Daniel Dronjak (M).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden