Mitt i Huddinge

Vårby får egen festival

I sommar startar Huddinge kommun en fyra dagars-festival för Vårbys unga: Express yourself festival 2018. Det blir allt från fotbollstu­rnering mot polisen till live-musik och rappworksh­ops.

- VÅRBY Henrik Lindstedt henrik.lindstedt@direktpres­s.se

Mitt 127-festivalen i Skärholmen har under de senaste åren lockat allt mer publik med ett fullspäcka­t schema med aktivitete­r för barn och unga under sommarmåna­derna. I julas kunde Huddingedi­rekt berätta att mobila teamet i Huddinge arbetade för att göra Vårby gård till en ny station i programmet.

Riktigt så kommer det inte bli. Men nu står det klart att Vårby får sin egen minivarian­t av Mitt 127-festivalen lite senare på sommaren, den 15-18 augusti.

– Vi vill att få alla att känna att Vårby är en cool plats att bo på, säger Anna-maria Bergman, ungdomsche­f i Huddinge kommun.

Festivalda­garna fylls av roliga aktivitete­r och workshops. Till exempel kommer du kunna lära dig att rappa, att måla muralmålni­ngar och utmana polisen i fotboll.

Förra året avslutades Mitt 127-festivalen en musikfesti­val med artister som Ozzy, Guleed och Mwuana. Men något liknande blir det inte i Vårby.

– Vi har valt att inte bygga upp en scen och ta in stora artister. Det skulle göra det till en stor grej som drar ungdomar från hela Stockholm. Vi vill ha det litet, lokalt och tryggt, förklarar Anna-maria Bergman.

Men en konsert har bokats: Bicycle Beats, ett band som blandar house, jazz, hiphop och ett gäng andra genrer. De använder cyklar och gamla plåtburkar som instrument.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden