Mitt i Huddinge

Större muskler ska ta Segeltorp IF till div 2

Från bottengäng till Huddinges intressant­aste fotbollsla­g på två år. Med mantrat ”vi ska vara starkast i serien” har Segeltorps IF:S damer seglat igenom första halvan av säsongen obesegrade och har nu siktet inställt på division 2.

- SEGELTORP Henrik Lindstedt henrik.lindstedt@direktpres­s.se

Säsongen 2015 var en besvikelse för Segeltorps damer. De kunde knappt formera ett lag och till hösten stod det klart att laget skulle halka ner och få spela kommande säsong i division 4.

– Det var tufft, man kände sig ganska uppgiven, säger Elin ”T-rex” Liljedal, en av klubbens verkliga trotjänare, och fortsätter:

– Men det var då allt vände.

Stark form

Idag är Segeltorps IF på god väg att ta klivet upp till division 2 och med sin starka form är laget kanske det roligaste Huddingegä­nget att följa just nu. Efter nederlaget 2015 kraftsamla­de klubben. Den nya huvudträna­ren Viktor Vilhelmsen plockades in och han började genast fylla på med nya spelare och ny energi. Laget tog sig tillbaka till division 3 på första försöket. Och förra året, första säsongen tillbaka i trean, tog laget en topplaceri­ng.

Tre poäng till tvåan

Den 11 augusti reser laget till Gotland med en serieledni­ng i ryggen. Efter åtta omgångar har laget sju vinster och en oavgjord match – tre poäng ner till tvåan.

– Nu finns det bara att gå upp. Det går inte att sätta något annat mål, säger Elin och får medhåll av lagkamrate­rna Mia Wiking och Sanna Nygårds.

Men för att det ska bli verklighet krävs det att laget övervinner ett spöke. Matchen mot Stenkyrka IF på Gotland är den första efter sommaruppe­hållet och en repris från förra året. Första matchen efter uppehållet var även då mot Stenkyrka borta och Segeltorp åkte dit som obesegrade serieledar­e. Det slutade i förlust.

– Hösten brukar vara katastrof, det är svårt efter semestern. Men vi ska klara det den här gången, säger tränaren Viktor Vilhelmsen.

Och förutsättn­ingarna är trots allt inte exakt likadana som förra året. De goda resultaten har lockat ännu fler bra spelare till klubben. Den fysiskt starka lagmaskine­n har blivit ännu starkare. Viktor Vilhelmsen­s mantra ”vi ska vara starkast i serien” upprepas av flera jag pratar med. Fysträning­arna har blivit fler och hårdare. Och den breda truppen har kompletter­ats med spetsspela­re som kan avgöra matcher på egen hand.

– Vi har mycket bättre spets i år. Vi har bland annat Sibel Göker som är svensk mästare i Futsal, säger Viktor och kan inte dölja sin upphetsnin­g.

”Som att komma hem”

Det är inte bara spetsvärvn­ingar som har möjliggjor­t Segeltorps framgångar. De har lyckats med konststyck­et att skapa ett lag av ett gäng envisa vinnarskal­lar.

– Även på träningar vill vi vinna hela tiden. Det är därför vi går långt. Och vi har alltid roligt. Det är som att komma hem när jag kommer ner hit, säger T-rex.

Även på träningar vill vi vinna hela tiden.

 ??  ??
 ?? FOTO: HENRIK LINDSTEDT ?? STARKAST. Segeltorps IF har målet att vara starkast i serien.
FOTO: HENRIK LINDSTEDT STARKAST. Segeltorps IF har målet att vara starkast i serien.
 ??  ?? TROTJÄNARE. ”Det finns ingen bättre förening än Segeltorp”, säger Elin ”T-rex” Liljedal om sin moderklubb.
TROTJÄNARE. ”Det finns ingen bättre förening än Segeltorp”, säger Elin ”T-rex” Liljedal om sin moderklubb.
 ??  ?? INGENJÖREN. Huvudträna­ren Viktor Vilhelmsen har lett laget från division 4 till toppen av division 3.
INGENJÖREN. Huvudträna­ren Viktor Vilhelmsen har lett laget från division 4 till toppen av division 3.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden