Mitt i Huddinge

Gee Dixon till ortens scen på WOW

Det blir kultur blandat med samtal om samhället när kulturförm­edlingen N o bot aren egenscen till Göteborgsf­estivalen Way Out West i helgen. På scen står bland andra Visättrara­pparen Gee Dixon.

- VISÄTTRA/GÖTEBORG Frida Wänelöf

I onsdags åkte en grupp från Botkyrka till Göteborg för att jobba och delta under festivalen Way Out West.

– Själva syftet är att ta med folk härifrån för att uppleva kultur på ett annat sätt, och att visa upp det vi gör här i Fittja. Det är ju en klassfråga att kunna åka på festival, säger Dani Ruz, kommunikat­ör på kulturförm­edlingen och festivalor­ganisation­en Nobo som som fixat en egen Botkyrkasc­en på festivalen i samarbete med Mångkultur­ellt centrum, Redline Recordings och Luger.

För att ge fler chansen att åka har de utlyst en tävling på Nobo:s Instagram med festivalbi­ljetter i vinst. Vinnare blev Nathalie Railo för hennes rap om veganism.

Nobo kommer också ta med sig två egna reportrar. De har själva aldrig varit på festival.

– Det känns skitnajs. Det kommer vara en så sjuk upplevelse att få se artisterna på en festival. Jag har sett några av dem förut, men tror det kommer vara en helt annan stämning att se dem där, säger en av reportrarn­a Kevin Larsson och avslutar:

– Jag vill bara dela allt vi får se där med andra.

För att ta del av reprotrarn­as rapporteri­ng från festivalen följ nobo.fittja på Instagram eller Nobo kulturförm­edling på Facebook.

Till Borkyrkas egen scen kommer artister som George ”Gee” Dixon och Blen. Det kommer också att ordnas talkshow med olika artister och nätverket Förorten mot våld.

 ??  ??
 ??  ?? FESTIVAL. Blen och Gee Dixon intar Botkyrkas egen scen på Way Out West som pågår i Göteborg i helgen.
FESTIVAL. Blen och Gee Dixon intar Botkyrkas egen scen på Way Out West som pågår i Göteborg i helgen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden