Mitt i Huddinge

Polisen förstärker närvaron i Bredäng

Efter veckans skottlossn­ing mot en restaurang i Bredäng, som även tidigare utsatts för brott, förstärker polisen sin närvaro i Bredäng. ”Man kan inte bete sig på det sättet utan att det blir konsekvens­er”, säger Anna Lindgren, kommunpoli­s.

- BREDÄNG Rasmus Panagiotis Columbus rasmus.columbus@direktpres­s.se

Måndagsnat­tens attack mot en restaurang i Bredäng, då flera skott sköts in mot lokalen, var det tredje i raden av brott som restaurang­en utsatts för.

– Jag inte gå in på ärendena i detalj, men restaurang­en har varit utsatt för tre attentat den här veckan. Innan skjutninge­n har två fall av skadegörel­se, varav en grov, riktats mot dem. Utredninge­n får visa vad det är som har hänt, säger Anna Lindgren, kommunpoli­s i Skärholmen.

Minst sju skott sköts in i lokalen i lokalen i under måndagsnat­ten. Under natten spärrades stora delar av Bredäng centrum av och polisens tekniker säkrade spår efter händelsen.

– Restaurang­en var öppen och det var folk i lokalen, det var bara ren tur att ingen blev skadad, det hade kunnat få katastrofa­la följder, säger Anna Lindgren.

Polisen rubricerar händelsen som mordförsök och grovt vapenbrott. I nuläget har ingen misstänkt gripits.

Fler poliser ska synas

Efter händelsen ska polisen förstärka sin närvaro i Bredäng, säger kommunpoli­s Anna Lindgren.

– Vi kommer jobba trygghetss­kapande i området med uniformera­d personal, tillsamman­s med stadsdelen, fältassist­enter och de kommunala ordningsva­kterna. Dels för att finnas där för medborgarn­a och ta emot tips. Men också för att visa att man inte kan bete sig på det här sättet utan att det får konsekvens­er.

Separata händelser

Även restaurang Tarantella har under sommaren utsatts för en attack, när en ruta krossades och ett brinnande föremål kastades in i lokalen. Enligt Anna Lindgren finns det inte något samband mellan händelsern­a.

– Vi ser ingen koppling mellan dem i nuläget, det är två separata händelser och utredninga­rna får visa vad som ligger bakom dem, säger Anna Lindgren.

Har du hört eller sett något kopplat till attackerna mot restaurang­erna så kan du kontakta polisen på 114 14.

Restaurang­en var öppen och det var folk i lokalen, det var bara ren tur att ingen blev skadad, det hade kunnat få katastrofa­la följder.

 ?? FOTO: RASMUS PANAGIOTIS COLUMBUS ?? SKOTTHÅL. Skotthål syns i restaurang­ens fasad efter nattens skjutning.
FOTO: RASMUS PANAGIOTIS COLUMBUS SKOTTHÅL. Skotthål syns i restaurang­ens fasad efter nattens skjutning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden