Mitt i Huddinge

Knarkhande­ln har flyttat från Skogås

Knarkhande­ln i Trångsund har ökat och blivit mer öppen under sommaren. Polisens teori är att ett nätverk av langare har flyttat från Skogås efter ökad polisnärva­ro där.

- TRÅNGSUND Henrik Lindstedt

Den senaste tiden har polisen fått in allt fler tips från allmänhete­n om försäljnin­g av narkotika i Trångsund. Enligt boende i området sker knarklangn­ingen ibland helt öppet.

– Det som framgår av de samtal vi har fått in har vi kunnat bekräfta då vi har varit på plats. Vi misstänker narkotikaf­örsäljning, men vi ska slå undan benen för dem, säger Linus Schyberg, polis i den riktade narkotikag­ruppen Echo.

Polisen misstänker att det är ett löst sammansatt nätverk av langare som har flyttat från Skogås till Trångsund.

– De enda som till hundra procent vet varför förflyttni­ngen skett är de kriminella själva. Dock är det min arbetsteor­i att förflyttni­ngen skett då vi under våren har haft särskilt fokus på Skogås. Sen är det även så att Trångsund, enligt min uppfattnin­g, erbjuder fler undanskymd­a områden än vad Skogås gör.

Under sommaren har polisen haft lägre bemanning och därmed inte kunnat ha en tillräckli­g närvaro i Trångsund. Men sedan två veckor har de ökat närvaron i området och nu har det enligt Linus Schyberg lugnat ner sig.

Polisen är tacksamma för fler tips från allmänhete­n: https://polisen.se/kontakt

De enda som till hundra procent vet varför förflyttni­ngen skett är de kriminella själva.

 ?? FOTO: POLISEN ?? GÖMMA. I juni hittade polisen en stor mängd cannabis i ett skogsparti i Trångsund.
FOTO: POLISEN GÖMMA. I juni hittade polisen en stor mängd cannabis i ett skogsparti i Trångsund.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden