Mitt i Huddinge

En person häktad för mordförsök

En person sitter häktad misstänkt för mordförsök på den 16-åring som förra fredagen blev knivskuren i Trångsund. Tillstånde­t för 16-åringen är fortsatt allvarligt. Nu söker polisen vittnen till attacken.

- TRÅNGSSUND Frida Wänelöf frida.wanelof@direktpres­s.se

Fredagen 10 augusti blev en 16-årig pojke knivskuren i anslutning till en fest på Stortorps bygdegård. Polisen kallades till platsen strax efter 23.00. Då hade personen som knivskurit pojken sprungit därifrån. Polisen försökte spåra med hund, men kunde inte gripa någon på plats, berättade Kjell Lindgren, presstales­person på polisen i Stockholm för Huddingedi­rekt förra veckan.

Måndagen efter greps en man misstänkt för försök till mord. Han är sedan i torsdags häktad skäligen misstänkt, den lägre misstankeg­raden.

Den 16-åringen pojken är är fortsatt allvarligt skadad.

– Det här är det som gäller fortfarand­e och det som kan gå ut. Vi är mitt inne i en brottsutre­dning så jag kan inte säga något mer just nu, säger förundersö­kningsleda­ren Anna Nilsson.

Polisen eftersöker nu fler vittnesmål och iakttagels­er. Reine Berglund, inspektör på polisen i Huddinge vill uppmana föräldrar att prata med sina barn.

– Jag tror att det var betydligt fler som såg något än som har vittnat. Jag kan förstå att folk kan känna rädsla för att vittna ibland, men då ska man leva med det. Minsta lilla iakttagels­e kan hjälpa oss i vårt utrednings­pussel. Föräldrar till de som var på festen måste prata med sina barn om vikten av att prata med oss, säger han.

Tips kan lämnas till polisen på telefonnum­mer 11414.

 ??  ?? MORDFÖRSÖK. Fredag 10 augusti blev en pojke knivskuren i samband med en ungdomsfes­t på Strotorps bygdegård. Polisen vädjar nu till allmänhete­n att höra av sig till polisen om de sett något från händelsen eller har tips.
MORDFÖRSÖK. Fredag 10 augusti blev en pojke knivskuren i samband med en ungdomsfes­t på Strotorps bygdegård. Polisen vädjar nu till allmänhete­n att höra av sig till polisen om de sett något från händelsen eller har tips.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden