Mitt i Huddinge

Är det så svårt att vara trevlig?

-

arför är det så svårt att förstå hur man är snäll och trevlig mot varandra både i verklighet­en och på nätet?

Vissa tror att kalla någon för till exempel råtta på skämt inte kan såra. Vissa fattar inte att man tar illa upp och fortsätter att säga fula saker trots att den andra personen säger sluta… Hur svårt är det att fatta att ett sluta är ett sluta och då måste man acceptera det, fortsätt inte, bara sluta.

Jag har bott på lite olika ställen i Sverige, ett av dem är Vaggeryd som ligger rätt nära Jönköping. Det stället kommer jag aldrig glömma, både för de goda minnena men också de dåliga, så som den tiden jag var mobbad. Jag har redan skrivit en krönika om min mobbningup­plevelse där, denna text ska handla mer om hur jag känner efter jag flyttat därifrån och ska snart börja i nian i Skogås.

Jag har inte så jättemycke­t kontakt med de jag kände i Vaggeryd men fortfarand­e lite. Tillräckli­gt för att se att se att den skolan jag gick på inte är speciellt bra med hur man behandlar varandra. Nej, jag hatar inte den skolan, detta är bara mina egna tankar om den.

Vissa av mina kompisar jag har på snapchat lägger väldigt ofta upp på sin ’My Story’ att de inte mår bra. Dessutom så om jag är fullt ut ärlig just nu, brukar jag inte gå ut så ofta när jag är i Vaggeryd eftersom jag är rädd att träffa någon som jag blev mobbad av och hur de ska reagera när de ser mig, Kommer de skratta? Kommer de stirra? Kommer de håna mig? Det är typiskt sådant jag tänker när jag i dag är i Vaggeryd. Man ska inte behöva tänka så när man är ute runt där man bor, ingen ska behöva tänka så oavsett hur man mår eller ser ut.

Vill du veta en sak? Du är perfekt precis som du är.

Vill du veta en sak? Du är perfekt precis som du är, ingen kan ändra på hur din personligh­et är och ser ut. Om någon sprider hat – sprid kärlek i stället för att attackera tillbaka med hat. Låt ingen trycka ner dig! Stå upp för den du är och för alla runt omkring dig! Du är den du är och låt ingen förstöra det!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden