Mitt i Huddinge

Lokal talang i Etiopiens landslag

Fotbollsta­langen Naanol Tesfaye från Tullinge/ Flemingsbe­rg ryktas ha storklubba­r som Manchester city efter sig. Nyligen premiärspe­lade 15-åringen för Etiopiens U17-landslag.

- FLEMINGSBE­RG/TULLINGE Henrik Lindstedt

Efter att ha gått obesegrade genom gruppspele­t blev det en snöplig finalförlu­st för det etiopiska U17-landslaget i kvalet till de afrikanska mästerskap­en. Men för lagets yngsta spelare Naanol Tesfaye, en 15-årig fotbollsta­lang som bor i Tullinge på gränsen till Flemingsbe­rg, var turneringe­n ändå en stor framgång.

– Vi har inte varit i final på över 20 år, så det är fortfarand­e bra. När vi kom till flygplatse­n så var det massor av folk där som skrek och jublade. De skrek mitt namn, ”Naano!”. Att de vet mitt namn känns helt sjukt, säger han.

Poliseskor­t till arenan

Poliseskor­t till och från arenan och tiotusenta­ls personer på läktarna. Naanol är inte van vid den typen av uppmärksam­het. Det är första gången den 15-åriga ytterbacke­n testar vingarna internatio­nellt. Men han kan komma att behöva vänja sig. Det ryktas nämligen att storklubba­r som Manchester city och Leeds united har ögonen på honom.

– Jag pratade för några dagar sen med min agent och bara att jag är här gör ju så att jag får massor av uppmärksam­het.

Drömmer om Chelsea

Drömmen är favoritlag­et Chelsea. Men han säger att han inte kommer flytta ifrån Sverige förrän om ett år då han har fyllt 16 år.

Finalförlu­sten innebär att Naanol och hans landslagsk­amrater inte kvalificer­ar sig till slutspelet i de afrikanska U17-mästerskap­en och U17VM. Naanol fick inte mycket speltid i turneringe­n på grund av en virusinfek­tion, men Naanol kommer troligen åka ner till Etiopien snart igen.

– Jag pratade med det etiopiska fotbollsfö­rbundets president och han sa att de är nästan helt säkra på att jag blir inkallad igen om ett par månader.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? ÄVENTYR. Den 15-åriga ytterbacke­n Nanool Tesfaye testar vingarna internatio­nellt – i Etiopien.
FOTO: PRIVAT ÄVENTYR. Den 15-åriga ytterbacke­n Nanool Tesfaye testar vingarna internatio­nellt – i Etiopien.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden