Mitt i Huddinge

När dammet lagt sig efter valet är vi kvar

-

Under hela 2018 har en stor del av vår tid på redaktione­n ägnats åt valet. Vad vill politikern­a lokalt? Vad vill Huddingebo­rna? Och inte minst, vad vill politikern­a i riksdagen? För redan tidigt i valrörelse­n var det tydligt att förorten stod i fokus för de flesta partier även på riksnivå. Många av valrörelse­ns politiska utspel har direkt handlat om de boende i förorterna längs tunnelbana­ns röda linje och pendeln söderut, deras vardag och områdena de bor i. Fler poliser. Fler kameror. Hårdare krav på invandrare (men vilka som räknas som invandrare förklaras sällan). Partiledar­e och ministrar har tävlat om att synas i Fittja, Flemingsbe­rg och Skärholmen. Vi på redaktione­n har knappt hunnit med.

För några har uppmärksam­heten varit oönskad. Fittjabon Patricia Palma skrev så här i en uppmärksam­mad krönika i förra numret av Huddingedi­rekt: ”Ni som aldrig satt en fot i orten kommer och tala om för oss att det bästa som kan hända oss är att vi ska bli konstant övervakade och begränsade, för vårt eget bästa. Kan det b limer verklighet­s f rånvänt ?”.

Andra upplever att deras områden länge varit bortglömda och välkomnar alla lösningar som kan göra hemorten tryggare.

På måndag vaknar vi till ett nytt läge. Då kommer vi, möjligen, kunna ha en bild av hur livet kommer ändras för södra sidan-borna de kommande åren.

Vi är här från tidigt måndag morgon för att rapportera om valresulta­tet, göra analyserna och diskutera det med er. Och när dammet lagt sig efter valet – då är vi fortfarand­e här, för att fortsätta berätta om vardagen, politiken och människorn­a i våra områden. Även om politikers och andra mediers blickar riktats bort från förorten då.

 ??  ?? Prata med mig! hanna.thastrom@ direktpres­s.se
Prata med mig! hanna.thastrom@ direktpres­s.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden