Mitt i Huddinge

Huddinge IK pressades i derbyt

- HUDDINGE ”Hinken” Lindstedt henrik.lindstedt@direktpres­s.se

Premiärder­byt i hockeyetta­n mellan Huddinge IK och Segeltorps IF har hajpats rejält eftersom flera av ”Talangfabr­ikens” bästa spelare har bytt till lokalrival­en Segeltorp inför säsongen. Det blev som väntat en grinig match med många utvisninga­r och ett dramatiskt avgörande.

Osportslig­t uppträdand­e, roughing och inte minst en tackling mot huvudet. Det var grinigt och en del fult spel i det på förväg hajpade premiärder­byt mellan Segeltorps IF och Huddinge IK.

Sommarens snackis bland de som följer hockeyetta­n har varit alla spelare som har valt att byta klubb från Hud- dinge till Segeltorp, däribland många av Huddinges toppnamn.

Många har undrat hur Huddinge ska kunna leva upp till favoritska­pet utan tidigare säsongers bästa spelare. I första perioden såg de onda aningarna ut att besannas. Huddinge halkade efter direkt och Segeltorps­spelarna tog tag i taktpinnen. Efter halva matchen ledde nykomlinge­n med 0–3 på bortaplan i Björkängsh­allen.

Sedan stod hemmalaget för en stark upphämtnin­g. 0–3 blev 3–3 med knappa fem minuter kvar på matchuret. Sedan avgjorde nyförvärve­t Jakob Lundin i förlängnin­g. Vändningen kan komma att innebära mycket inför fortsättni­ngen tror Huddingeve­teranen Björn Jonason i en intervju med Hockeynews.se.

”Viktigare än poängen”

– Det är supervikti­gt, vi har ju så pass nytt lag och så många nya spelare. Vi är inte sammansvet­sade, vi har en lång väg kvar innan vi är klara så att visa framförall­t de yngre grabbarna att det går att vända med den här moralen, det är otroligt viktigt. Det är viktigare än poängen, sade han till Hockeynews.se efter matchen.

Trots att Huddinge varit nära på att kvalificer­a sig för spel i Hockeyalls­venskan flera säsonger i rad har klubben inte lyckats få publik till sina matcher.

Men i gårdagens match hade laget med 667 personer på läktaren den näst högsta publiksiff­ran av alla i premiärrun­dan.

– Det var riktigt bra drag i går. Det var ju lite Torpetfans på läktaren också, säger en nöjd Conny Älvestam som är med i supporterf­öreningen Red Tigers.

Den andra nykomlinge­n i serien Trångsunds IF har redan hunnit spela två matcher. Båda matcherna har slutat med förlust, 0–2 mot Visby/roma och 3–5 mot Vallentuna.

Vi är inte sammansvet­sade, vi har en lång väg kvar innan vi är klara.

 ?? FOTO: SARA RINGSTRÖM ?? MORAL. Huddinge visade på stark moral när de krigade sig till en seger efter ett 0–3-underläge.
FOTO: SARA RINGSTRÖM MORAL. Huddinge visade på stark moral när de krigade sig till en seger efter ett 0–3-underläge.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden