Mitt i Huddinge

Huddinge in flames: en skröna

En ihärdig liten nyhetsarti­kel har cirkulerat på nätet sedan i våras. Huddinge ska enligt artikeln ha investerat nära tre miljoner i en ny logga i regnbågsfä­rger och eldflammor. Huddingedi­rekt har tagit reda på sanningen.

- HUDDINGE Henrik Lindstedt

På en grund av eldflammor poppar den traditione­lla Huddingelo­ggan med vårdkasen ut i 3D. Ovanför står det "Huddinge kommun" i regnbågens alla färger. Enligt skämtsajte­n Kuriosakur­iren ska detta vara Huddinges nya logga som tagits fram för 2,7 miljoner kronor.

Artikeln har cirkulerat i sociala medier sedan i våras. Senast i tisdags postades den i en lokal grupp på Facebook. Vissa tar artikeln som ett skämt, medan andra verkar tro att den är på allvar. Därför har Huddingedi­rekt valt att en gång för alla gå till botten med sanningsha­lten i detta.

Har Huddinge bytt logga för 2,7 miljoner kronor?

– Nej. Huddinge tog fram en ny grafisk profil för ungefär två år sedan och i det ingår betydligt mer än bara en förändrad logotyp. Den gamla logotypen gick knappt att använda i tryck och funkade inte alls digitalt. Att anpassa den kostade ungefär 250 000–300 000, säger Roger Höglund, IT-, digitalise­ringsoch kommunikat­ionsdirekt­ör på Huddinge kommun.

Totalt kostade den nya grafiska profilen runt 1,5 miljoner, enligt Roger Höglund. Kommunen tog fram nya mallar för trycksaker, tillgängli­ghetsanpas­sade sin kommunikat­ion och gjorde den enhetlig.

– Det sparar vi också pengar på eftersom det inte varje gång måste sitta en person och välja typsnitt och bilder och så vidare.

Kuriosakur­iren hävdar också i sin artikel att Huddinge ska byta slogan till "Welcome to the Hudd all ya' kid children". Det stämmer inte heller.

Den gamla logotypen gick knappt att använda i tryck och funkade inte alls digitalt.

 ?? FOTO: SKÄRMDUMP FRÅN KURIOSAKUR­IREN.SE/MONTAGE ?? FALSKT. Huddinge kommun har inte bytt logga till en med regnbågsfä­rger. Bilden är ett montage.
FOTO: SKÄRMDUMP FRÅN KURIOSAKUR­IREN.SE/MONTAGE FALSKT. Huddinge kommun har inte bytt logga till en med regnbågsfä­rger. Bilden är ett montage.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden