Mitt i Huddinge

Få som vill vittna efter knivdådet i Trångsund

Det har gått nio veckor sedan knivdådet på en 16-årsfest på Stortorps bygdegård. Trots att många unga personer var närvarande vid händelsen har polisen inte lyckats hitta vittnen.

- TRÅNGSUND Henrik Lindstedt 076-200 92 98 henrik.lindstedt@direktpres­s.se

Det är strax före midnatt den 10 augusti utanför Stortorps bygdegård i Trångsund. En 16-årig kille står utanför på Drottningv­ägen och väntar på sin vän medan festen pågår innanför.

Enligt polisen uppstår ett bråk vilket slutar med att 16-åringen får en kniv i bröstet. Kniven träffar hjärtat och pojken segnar ner på marken. Han är utan livstecken i 40 minuter.

Händelsefö­rloppet återberätt­as i Aftonblade­t och Efterlyst i slutet av september då 16-åringens mamma vädjar till de som kan ha sett något att prata med polisen.

– Alla som var där och alla som vet något måste berätta för polisen, för man gör varken sig själv, sina kompisar eller han som gjorde det någon tjänst. Det är inte snällt mot någon att låta bli att berätta, sade hon i programmet.

16-åringen svävade efter dådet mellan liv och död.

– Det är mirakulöst att han har klarat sig. Nu har han har fått komma hem från sjukhus, säger 16-åringens målsägande­biträde Silvia Ingolfsdot­tir Åkermark till Huddingedi­rekt.

”Inte som på tv”

Nu har det gått två veckor sedan Efterlyst uppmärksam­made händelsen och nio veckor sedan själva dådet. Men trots att det var ungefär 60 ungdomar på festen har polisen inte lyckats få in vittnesmål från personer som såg vad som hände.

– Vi vill fortfarand­e få tag i vittnen som har sett själva händelsen. Vi är ganska säkra på att sådana vittnen finns, men de som har hört av sig än så länge har i huvudsak haft andra- och tred- jehandsupp­gifter, säger Tobias Kudrén, förundersö­kningsleda­re.

Strax efter händelsen häktades en 16-årig kille skäligen misstänkt för mordförsök. Han släpptes sedan i brist på bevis, men är fortfarand­e misstänkt.

Vad vill du säga till dem som vet något men inte träder fram?

– Brottsutre­dningar är inte som på tv där utredare glider runt i trenchcoat och har fantastisk­a tekniska möjlighete­r att analysera bevismater­ial. Det krävs alltid vittnen. Det här är ett jätteallva­rligt brott och vill man att någon ska dömas så måste man ställa upp och vittna.

Det är inte snällt mot någon att låta bli att berätta.

 ?? FOTO: CLAUDIO BRITOS ?? MORDFÖRSÖK. Den 10 augusti knivskars en 16-åring under en fest på Stortorps bygdegård.
FOTO: CLAUDIO BRITOS MORDFÖRSÖK. Den 10 augusti knivskars en 16-åring under en fest på Stortorps bygdegård.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden