Mitt i Huddinge

Huddinge körde över lillebror Trånkan i derbyt

Det blev ett fartfyllt derby i Stortorpsh­allen när Huddinge gästade Trångsund i söndags. Storfavori­ten manglade på med högt tempo och 50 skott mot mål, vilket till slut fick utdelning.

- TRÅNGSUND Hinken Lindstedt

Som väntat tog Huddinge initiative­t direkt i matchen. De pumpade upp tempot från första bytet och Trångsund hade svårt att hänga med. Men trots 15 skott mot mål i första perioden lyckades Huddinge inte spräcka Trånkanmål­vakten Edvin Olofssons nolla.

Men Huddinge trummade på och fortsatte ösa skott mot mål och i andra perioden gav det utdelning. Jacob Lundin, Fredrik Renström och Robin Karlsson gjorde ett varsitt mål. Karlssons 3–0-mål var en riktig delikatess då han från bakom förlängda mållinjen vallade in pucken via målvakten.

I tredje perioden utökade Huddinge till 5–0 innan Trångsund fastställd­e slutresult­atet med ett tröstmål.

Det som länge såg ut att bli ett lugnt derby hettade till rejält i mitten av tredje perioden då Trångsunds­backen Jonatan Seger först trippade och sedan utdelade en tackling mot huvudet på Huddinges Oliver Kandergård.

Han belönades med matchstraf­f och Huddinge fick spela sju minuter powerplay. Men i det här skedet hade Trånkanspe­larna bestämt sig för att täppa till blödningen och inga fler puckar trillade in över mållinjen.

Huddinge sköt totalt hela 50 skott mot mål under matchen.

– Jag tycker vi stundtals visade rätt bra tendenser, särskilt i första perioden då vi stängde ner ytorna och inte lät dem komma till lägen. Men det är för få gånger vi är bra just nu. Vi gör för mycket misstag och blir straffade för dem, säger Emil Fürsten, assisteran­de tränare i Trångsund.

Men han säger samtidigt att det är mot andra lag, som Hammarby, Hanviken och Sollentuna som de har sin chans.

– Huddinge är mycket bättre än oss. Det är ju inte de här matcherna vi ska vinna egentligen. Huddinge, Hudiksvall och Väsby är i en klass för sig.

?? FOTO: CLAUDIO BRITOS ?? MER STABILT. Fler poliser och nattvandra­re har bidragit till att skapa lugn i Flemingsbe­rg tror Manne Jönsson, områdesche­f för Huddingepo­lisen.
FOTO: CLAUDIO BRITOS MER STABILT. Fler poliser och nattvandra­re har bidragit till att skapa lugn i Flemingsbe­rg tror Manne Jönsson, områdesche­f för Huddingepo­lisen.