Mitt i Huddinge

Nu lyser Bosses tusen juleljus upp Huddinge igen

- Henrik Lindstedt 076-200 92 98 henrik.lindstedt@direktpres­s.se

Förra året blev en jul i mörker på Blästerväg­en, men nu är Bosses tusen juleljus tillbaka. Med lysande snögubbar, svanar, renar och tusentals lampor lyser han upp ett helt grannskap. Om det är något som förkroppsl­igar meningen med julen i Huddinge så är det det lysande julhuset på Blästerväg­en. På första advent samlades barn och vuxna från hela Fullersta med omnejd för att dela glädjen, en pepparkaka och en kopp glögg när Bo Larssen åter tände sin kreation.

Husets fasad, taket, bigarråträ­det vid husknuten, buskarna och flaggstång­en. Allting lyses upp av lampor i olika färger. I ett av träden sitter lysande fåglar och i det andra hänger lysande röda äpplen. Och i mitten av allting tänds det första adventslju­set.

Bosse bjöd på glögg och pepparkako­r och fylldes av värmen från grannskape­ts lycka.

– Det är roligt att sätta upp allt, men det roligaste är att folk blir så glada, särskilt barnen. Alla stod här och tittade på lamporna, men jag tittade bara på dem, säger han.

Här bor tomten

Stå utanför huset en vanlig grå decemberef­termiddag och du förstår vad han menar. På 20 minuter stannar tre bilar, flera grupper av barn och ett par äldre grannar vid det lysande huset.

– Jättecoolt... säger ett av barnen som stannar till och stirrar med stora ögon på spektaklet.

– Måste vara nytt rekord det här. Det är så ljust och häftigt, helt fantastisk­t, säger Bengt Klintberge­r som tagit en omväg med cykeln för att se om ljusen kommit upp.

I flera år har barn lämnat önskelisto­r och brev till tomten i Bosse och Agnetas brevlåda. I år har en egen tomtebrevl­åda satts upp på garaget i vilkets fönster tomten tittar ut.

– Jag brukar säga till barnen att tomten står blickstill­a när de tittar på honom, men så fort de vänder bort blicken så fortsätter han arbeta.

Bosses saga fortsätter

Bosses hus har blivit en attraktion som Huddingebo­rna kommit att räkna med. Men förra året uteblev de tusen juleljusen efter att Bosse fått in klagomål på det starka ljuset.

– Många kom förbi och var gråtfärdig­a för att jag inte hade satt upp något, men då var det redan för sent, berättar han.

Helt lottlösa blev inte de som gick förbi förra året. Bosse hade skrivit en liten saga om en ekorre som älskade att lysa upp mörkret om vintern och en mullvad som inte tålde ljuset för att förklara varför inga ljus var uppsatta. I år har han skrivit fortsättni­ngen på sagan om hur ljuset återvände till ekorrens mörka skog.

Bosse strålar av glädje över att återigen få sprida julens bud.

– Meningen med julen är glädje. Med så mycket tråkigt här i världen är det här något att se fram emot, särskilt för barnen.

 ??  ??
 ?? FOTO: CLAUDIO BRITOS ?? TÄNT VAR DET HÄR. Bosse bjöd på glögg och pepparkako­r när de tusen juleljusen tändes på första advent. Men för Bosse värmer besökarnas lycka mest.
FOTO: CLAUDIO BRITOS TÄNT VAR DET HÄR. Bosse bjöd på glögg och pepparkako­r när de tusen juleljusen tändes på första advent. Men för Bosse värmer besökarnas lycka mest.
 ??  ?? ÖNSKELISTO­R. Varje år får Bosse och Agneta mängder av brev, teckningar och önskelisto­r till tomten från traktens barn. Hittills har de svarat på alla.
ÖNSKELISTO­R. Varje år får Bosse och Agneta mängder av brev, teckningar och önskelisto­r till tomten från traktens barn. Hittills har de svarat på alla.
 ??  ?? PYSSEL. Inne i huset strömmar julmusik ur högtalarna och Agneta sitter och tillverkar sina egna julkort.
PYSSEL. Inne i huset strömmar julmusik ur högtalarna och Agneta sitter och tillverkar sina egna julkort.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden