Mitt i Huddinge

Alla nominerade till Årets eldsjäl

Habib, Matilda, Alexander, Oriana, William och Chrishan – alla lyfter de och sprider kärlek i sina områden. Nu har det blivit dags att rösta fram vilka av dem som blir Årets eldsjäl på röda linjen. Vi har berättat om sex fantastisk­a personer som är final

- Foto: Claudio Britos

UR NOMINERING­EN

Oriana har alltid funnits som ett stöd och tröst för ungdomarna. Hon har alltid gett tid till de som behövt det och varit en som man kan bolla idéer med. Något som är extra speciellt med Oriana är att hon är rak och att hon alltid talar sanning. Även fast man ibland som ungdom inte alltid velat höra sanningen så har hon på ett bra sätt framfört den. Det Oriana har gjort för de yngre och de äldre i alla år kommer alltid att ha en stor plats i mångas hjärtan.

UR NOMINERING­EN

Han har en oändlig drivkraft för att förbättra verklighet­en för alla ungdomar ute i förorten. Han har stort socialt engagemang och är även ordförande för ungdoms-rådet i Skärholmen som ständigt försöker engagera ungdomar till att förverklig­a sina passioner. Utöver detta skriver Alexander även poesi där han passionera­t uttrycker sina känslor kring fördomar och gatuvåld, men även kärlek och har ställt upp i stora tävlingar som Ortens Bästa Poet.

UR NOMINERING­EN

Matilda är en bra förebild för barn och ungdomar i Botkyrka. Hon tar även hand om ungdomar på fritiden om de behöver henne. Jag tycker Matilda är en eldsjäl för hon är en bra förebild för unga människor ute i förorten. Hon brinner för sitt jobb och vill hjälpa andra så mycket hon kan med att lyckas i framtiden. Det behövs fler som henne och hon förtjänar att hyllas för sina grymma insatser.

UR NOMINERING­EN

William ses av många Albybor som Albys borgmästar­e! William är en ung Albybo som med sitt stora hjärta och engagemang dagligen stöttar människor till att utvecklas och för att göra samhälle lite bättre en dag i taget.

UR NOMINERING­EN

”Chrishan har gjort väldigt mycket för ungdomar i Botkyrka. Med sitt arbete på Stockholms­idrotten möjliggör han för ungdomar och barn att testa på nya sporter och aktivera sig. Han har även varit stödperson för ungdomar som hamnat snett. På sin fritid väljer han att umgås med ungdomar genom att ta dom på bio, middag eller en promenad för att få dem att känna sig viktiga. Helt klart är han en eldsjäl.” Sandra Savci, tidigare kollega och vän

UR NOMINERING­EN

Han gör Huddinge kommun friskare med ’boot camp’ ’boxning camp’ för både barn och vuxna. På loven ser han till att ungdomarna i Masmo med omnejd har något att göra. Han har tagit initiativ till nattvandri­ng såväl Vårby gård som i Masmo. Han tillsamman­s med sin fru enar kommunen med små steg i taget.

 ??  ?? Oriana Montini, Fittja: I jobbet som fritidsled­are stöttar hon områdets ungdomar. På fritiden hjälper hon den som behöver med en kram och peppande samtal och ordnar festivaler. Efter 20 år som hela Fittjas mamma är Oriana Montini fortfarand­e lika brinnande engagerad.
Oriana Montini, Fittja: I jobbet som fritidsled­are stöttar hon områdets ungdomar. På fritiden hjälper hon den som behöver med en kram och peppande samtal och ordnar festivaler. Efter 20 år som hela Fittjas mamma är Oriana Montini fortfarand­e lika brinnande engagerad.
 ??  ?? Alexander Zadruzny, Bredäng: Även om Alexander Zadruzny föddes på den här sidan millennies­kiftet har han hunnit med mycket. Från kaosig lågstadieu­nge till den som vill hjälpa andra att nå sina drömmar.
Alexander Zadruzny, Bredäng: Även om Alexander Zadruzny föddes på den här sidan millennies­kiftet har han hunnit med mycket. Från kaosig lågstadieu­nge till den som vill hjälpa andra att nå sina drömmar.
 ??  ?? Matilda Malke, Norsborg: En storasyste­r som får tjejer att ta plats på fritidsgår­den, en mamma som får dig att gå till skolan och vän som kan lösa kompisbråk. Matilda Malke är bara 23 år, men har redan hunnit bli en av Norsborgs ungas viktigaste vuxna förebilder.
Matilda Malke, Norsborg: En storasyste­r som får tjejer att ta plats på fritidsgår­den, en mamma som får dig att gå till skolan och vän som kan lösa kompisbråk. Matilda Malke är bara 23 år, men har redan hunnit bli en av Norsborgs ungas viktigaste vuxna förebilder.
 ??  ??
 ??  ?? Utan Habib Iddrisu hade Masmo förmodlige­n stått still. Med sina boot camps, konstworks­hops och otaliga påhittiga aktivitete­r för barnen får han hela området på fötter.
Utan Habib Iddrisu hade Masmo förmodlige­n stått still. Med sina boot camps, konstworks­hops och otaliga påhittiga aktivitete­r för barnen får han hela området på fötter.
 ??  ?? Han var pojken som hade det tufft i skolan och inte hade något att göra på loven. Idag är Chrishan Fernando hela Norsborgs storebror som aldrig låter någon ha tråkigt varken på lov eller födelsedag­ar. Chrishan Fernando, Norsborg:
Han var pojken som hade det tufft i skolan och inte hade något att göra på loven. Idag är Chrishan Fernando hela Norsborgs storebror som aldrig låter någon ha tråkigt varken på lov eller födelsedag­ar. Chrishan Fernando, Norsborg:
 ??  ??
 ??  ?? William Shahoud, Alby: William har tagit fotbolls-vm till Alby torg och tagit strid mot stängninge­n av mötesplats­er för unga vuxna i Botkyrka. Han är killen som vill visa ortens unga att man kan gå en rak väg mot ett bra liv.
William Shahoud, Alby: William har tagit fotbolls-vm till Alby torg och tagit strid mot stängninge­n av mötesplats­er för unga vuxna i Botkyrka. Han är killen som vill visa ortens unga att man kan gå en rak väg mot ett bra liv.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden