Mitt i Huddinge

John och Nancy slog världsreko­rd

-

Slumrandes i sin barnvagn slog Nancy Grabekings­tedt, 6 månader, världsreko­rdet på 10 000 meter för ett par veckor sedan. Lite hjälp fick hon av pappa John som puttade på och sprang in på nya rekordtide­n 32 minuter och 20 sekunder.

HUDDINGE

Huddingelö­paren John Kingstedt slog för två veckor sedan världsreko­rd på 10 000 meter löpning – med barnvagn. Med sig på löprundan hade han dottern Nancy, en rutinerad barnvagnså­kare som för första gången var med på tävling.

– Hon hade deffat dagen innan med oväntat många blöjbyten. Men under själva loppet så sov hon som en stock, säger John Kingstedt.

John Kingstedt, 26, bor i Fullersta och tävlar för Huddinge AIS. Han har sprungit långdistan­s- och terränglop­p i landslaget, men sällan har publiken jublat så högt som när han och Nancy sprang in över mållinjen på 32 minuter

Nancy och John Kingstedt slog i veckan världsreko­rd.

REKORD!

och 20 sekunder i tävlingen Startmilen i Örebro.

Det är 4 minuter och 25 sekunder bakom Jonny Danielsson­s 30 år gamla svenska rekord i 10 000 meter utan barnvagn.

– Det var ett mål. Mest som en rolig grej vid sidan av min individuel­la satsning. Nu satsar vi mot världsreko­rdet i halvmarato­n. Jag tror det ligger på 1 timme 10 minuter och 42 sekunder, vi siktar på under 1 timme och 10 minuter.

Henrik Lindstedt

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ??
FOTO: PRIVAT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden