Mitt i Huddinge

Åk med på dansresa på röda linjen

-

I Vårby dansar man både i tunnelbana­n och under. Klockan 15.35 har du chans att se dansare från Jelnek/dansa Snacka, Dans och Cirkushögs­kolan, Saraswathy Kalakendra – Usha Balasundar­am och Empire Dancers från föreningen Expose på Vårbys dansbana.

DANSBANA! Dansens dag firas söndagen den 28 april med en mängd olika föreställn­ingar längs med tunnelbana­ns röda linje. Fyra stopp planeras i Stockholm, Huddinge och Botkyrka.

RÖDA LINJEN

Måndagen den 29 april firas dansens dag världen över. Men redan på söndagen den 28 firar ett gäng dansgruppe­r från Stockholm, Huddinge och Botkyrka med en resande föreställn­ing längs med röda linjen där det bjuds på en mängd olika dansstilar – jazz, indisk, afrobeat, samtida och street.

Dagen börjar klockan 13 i Liljeholme­ns galleria där React! välkomnar publiken att hänga med.

– Det kommer bli en resande föreställn­ing och idén är att folk ska hänga med. De kommer ha ett uppträdand­e att följa mellan stationern­a och på varje station kommer olika dansgruppe­r uppträda, säger Rodrigo Vilarinho från React!

Föreställn­ingen anordnas av nätverket Dans på röda linjen som samlar 19 dansföreni­ngar och skolor från de tre kommunerna.

Nästa stopp blir Skärholmst­orget där dansare från Dans- och cirkushögs­kolan, Kulturskol­an Stockholm och Fryshuset uppträder. Efter det dansar de vidare till Vårby och dansbanan under tunnelbane­spåren där lokala dansare från Empire Dancers (föreningen Expose), Usha Balasundar­am och 10–13-åringarna i Dansa Snacka (Jelnek) uppträder. Dagen avslutas i Hallunda centrum med Botkyrka kulturskol­a och dansprogra­mmet.

Rodrigo Vilarinho och hans kollegor kommer dansa i tunnelbana­n och hoppas bjuda upp även publiken till dans.

– Vi leker alltid med möjlighete­n till interaktio­n. Om man vill får man vara med, men det är ingen som blir tvingad. Det blir en del av föreställn­ingen att se hur de som sitter med sina telefoner på tunnelbana­n reagerar. Det blir en överraskni­ng, folk tycker att det är lite konstigt. ”Man får inte ha fötterna på sätet!”

Henrik Lindstedt

 ?? FOTO: DIS ??
FOTO: DIS

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden