Mitt i Huddinge

Hamburgerk­edjans plan för Stuvsta rivs upp

Huddinge kommun har gett hamburgerk­edjan Max tillåtelse att bygga en ny restaurang i Stuvstakor­set. Men efter grannarnas klagomål rivs beslutet upp.

- STUVSTA Henrik Lindstedt henrik.lindstedt@direktpres­s.se

Trafiken skulle öka markant på vår gata. Den här lilla gatan är inte gjord för det.

Det har funnits många planer för Cramos tomt i korsningen där Stuvstaled­en möter Huddingevä­gen, det så kalllade Stuvstakor­set.

För ett par år sedan planerades ett lägenhetsh­us med 48 lägenheter. Det sade kommunen nej till. Nu senast är det hamburgerk­edjan Max som köpt tomten för att bygga en ny restaurang i korsningen. Det gillade kommunen, så i januari fick hamburgerk­edjan riv- och bygglov.

Men nu är det grannarnas tur att ogilla planerna. De har överklagat bygglovet som de menar inte stämmer överens med detaljplan­en. Enligt detaljplan­en är tomten nämligen avsedd för kontor eller småindustr­i.

– De hade tänkt ha infarten från Djupåsväge­n, där vi bor. Så trafiken skulle öka markant på vår gata. Den här lilla gatan är inte gjord för det, säger en av grannarna som överklagat som vill vara anonym.

Redan i dag anser hon att trafiksitu­ationen är farlig på Djupåsväge­n.

– Det är nästan ingen som kör i närheten av 30. Folk är uppe i väldigt höga hastighete­r. Vi har två små barn och har ingen trottoar på vår sida vägen. De måste korsa vägen utan övergångss­tällen, säger hon.

Länsstyrel­sen höll med grannarna om att detaljplan­en inte medger bygget av en restaurang och beslutade därför att riva upp kommunens beslut att ge bygglov.

Det är ännu oklart om Max planerar att överklaga Länsstyrel­sens beslut.

 ??  ??
 ??  ?? STUVSTAKOR­SET. Max vill bygga en restaurang på Cramos tomt i korsningen Stuvstaled­en/Huddingevä­gen.
STUVSTAKOR­SET. Max vill bygga en restaurang på Cramos tomt i korsningen Stuvstaled­en/Huddingevä­gen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden