Mitt i Huddinge

Vuxenskola­n förlorar sina lokaler i centrum

Huge bostäder har sagt upp Studieförb­undet Vuxenskola­ns lokaler i Huddinge centrum, rapportera­r Nytt i Flempan. I slutet av juni flyttar de ut och efter det är framtiden oviss.

- Henrik Lindstedt

Det borde ligga i kommunens intresse att ha den här typen av verksamhet.

marknadshy­rorna tvingar bort oss. Och Huge vill se en annan samhällsut­veckling i centrum vilket vi så klart respektera­r, säger Kenny Tällberg, operativ chef på Studieförb­undet Vuxenskola­n i Stockholms län.

Vad står på spel om ni inte hittar en ny lokal snart?

– Vi kommer tappa en hel del verksamhet som det ser ut nu. Och så kommer vi behöva omlokalise­ra personal till andra kommuner vilket gör att vi tappar lite lokal förankring. Men det måste vi jobba på att hålla kvar. Huddinge är en viktig kommun för oss där vi har många deltagare.

Specialanp­assade lokaler

mera. Många av lokalerna är specialanp­assade, bland annat med brännugnar för keramik.

”Svårt att hitta”

Målet är att hitta en ny lokal så centralt som möjligt i Huddinge.

– Tyvärr så är sådana lokaler svåra att hitta så vi tar det vi kan få. Så alla tips vi kan få på hantverks- och kurslokale­r är varmt välkomna, säger Kenny Tällberg.

Vuxenskola­n hyr in sig i kommunala lokaler för sin dans- och teaterverk­samhet, det gäller bland annat à la Carte-teaterns verksamhet i Fullersta bio. Dessa lokaler kommer finnas kvar.

Lokalfråga­n blir ett allt större problem för Vuxenskola­n och andra ideella föreningar. Det menar Linda Allerth som är avdelnings­chef för Studieförb­undet Vuxenskola­n i Stockholms län.

– Det är inte så att vi får ökat statsbidra­g varje år, men kostnadern­a ökar hela tiden. Det är en stor utmaning för oss att få ekonomin att gå ihop, säger hon.

Huddinge kommun har än så länge inte kunnat erbjuda en ny lokal.

– Det borde ligga i kommunens intresse att ha den här typen av verksamhet. Om vi inte klarar oss tappar man också den verksamhet vi har för personer med funktionsn­edsättning­ar och personer som behöver extra stöd.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden