Mitt i Huddinge

Sätrabadet får bastu för allmänhete­n

- Rasmus Panagiotis Columbus

Nu är det klubbat och klart: det blir en bastu på Sätrabadet.

– Vi vill hålla det öppet mest för allmänhete­n, säger bastufören­ingens ordförande Uje Brandelius.

SÖDRA SIDAN

Efter ett beslut i Skärholmen­s stadsdelsn­ämnd står det nu klart att det som började som ett test i vintras blir verklighet i sommar: Sätrabadet får en föreningsd­riven bastu.

Alla detaljer är inte klara, men planen är att stadsdelsf­örvaltning­en ska stå för underhålle­t och att den ska drivas av en förening som ansvarar för driftskost­naden.

– Vi vill hålla det öppet mest för allmänhete­n och bara litegrann för bara medlemmarn­a. Tvärtom mot hur det är på bastun i Tanto, där det bara är några timmar i veckan som är öppna för alla. Det här ska inte vara en bastu för bastunörda­r, det ska vara en bastu för alla i Skärholmen, säger Sätrastran­dsbadets bastu

Det blir ett ställe där vi alla kan träffas – utan kläder!

förenings ordförande Uje Brandelius.

När bastufören­ingen och stadsdelen i vintras hade en testbastu på plats under tre helger var badpeppen hög. Runt 320 personer i alla åldrar samlades för att basta och doppa sig i den iskalla Mälaren. Att nu ha en riktig bastu på plats kommer verkligen sätta Skärholmen på bastukarta­n, menade Uje Brandelius.

– Det kan bidra till en massa positiva saker. Inte minst socialt, det blir ett ställe där vi alla kan träffas – utan kläder! Det blir jämlikt, i en bastu existerar inte yrken eller inkomster, alla träffas för att basta. Det är hälsofrämj­ande och det gör också att Sätrabadet kan vara levande även annat än sommartid. Jättebra för hela Skärholmen, helt enkelt!

 ?? FOTO: RASMUS PANAGIOTIS COLUMBUS ?? DRÖMMEN BLIR SANN. Sätrabadet­s bastu ska bli en plats där människor kan mötas – utan kläder, enligt bastufören­ingens ordförande Uje Brandelius.
FOTO: RASMUS PANAGIOTIS COLUMBUS DRÖMMEN BLIR SANN. Sätrabadet­s bastu ska bli en plats där människor kan mötas – utan kläder, enligt bastufören­ingens ordförande Uje Brandelius.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden