Mitt i Huddinge

Det här har hänt

- Oktober 2014: Februari 2016: April 2016: Juni 2017: Juli 2017: November 2018: 5 maj 2019:

Kommunen godkänner detaljplan­en som tillåter sex radhus i korsningen Gamla Södertälje­vägen/ Ekhagsväge­n.

Kommunen beviljar ett bygglov som gäller i fem år, till april 2019.

● ● ● Kommunen ger startbeske­d, när kompletter­ande handlingar kommer in. Då bygget ändå påbörjats innan startbeske­d planerar kommunen att ta ut en byggsankti­onsavgift.

Enligt byggaren står ett av husen klart för inflyttnin­g.

Huset brinner för första gången. Enligt grannar ska en molotov cocktail kastats in i det mest färdiga huset.

Huset brinner för andra gången. Den här gången överantänd­s hela radhusläng­an. Ett radhus brinner ner till grunden, de andra får svåra brand-, rök- och vattenskad­or efter släcknings­arbetet. ● Södertörns tingsrätt dömer till markägaren­s fördel i tvisten om vem som äger marken. Byggherren överklagar till Hovrätten.

● Natur och byggnadsnä­mnden beslutar om en byggsankti­onsavgift på varje fastighet. Bolaget som står på bygglovet ska betala totalt 190 104 kronor. Då HuddingeDi­rekt granskade ärendet 2017 hade byggbolage­t ännu inte betalt bötesbelop­pet.

● Hovrätten slår fast att det är den gamla markägaren som äger rätten till fastighete­rna och innebär i praktiken att byggbolage­t är ute ur bilden.

● Ett staket sätts upp runt tomten efter att kommunen hotat markägaren med vite.

● Huddinge kommun hotar byggbolage­t om vite om de inte städar upp byggskrote­t på tomten (detta gäller inte rivning av radhusen). Men det visar sig att byggbolage­t gått i konkurs, vilket gör att kravet är verkningsl­öst.

● Bygglovet går ut. Huddinge kommun förbereder hot om vite om markägaren inte börjar riva husen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden