Mitt i Huddinge

Vittnet Erika: Det värsta jag varit med om

- Clarence Frenker

Erica Eriksson blev vittne till händelsen där en barnvagn drogs med tunnelbana­n när tåget lämnade stationen.

– Skräcken och ångesten i mammans ögon kommer att sitta i resten av livet, säger hon

– Jag hade gått genom spärrarna och blippat mitt kort och var på väg ner för trappan. Då hörde jag någon skrika som ett djur. Samtidigt ser jag tunnelbana­n åka in i tunneln med halva barnvagnen utanför, säger hon.

Erica Eriksson tar hand om mamman som blev kvar på perrongen och ringer 112. De väntar på perrongen i det anmälaren upplever som 5–7 minuter innan ett tåg i motsatt riktning kommer in på stationen.

– Sedan kom det en man på tåget från Vårby gård med det här lilla barnet i famnen och en del av barnvagnen. Mamman slet då barnet ur hans famn. Han lämnade in barnvagnsd­elen i kuren och försvann sedan snabbt. Han var tydligen städare på MTR.

”Har gråtit jättemycke­t” Vittnet Erica Eriksson blev själv chockad av händelsen.

– Det var det värsta jag har varit med om. Jag har varit så frustrerad och mått extremt dåligt. Det var hemskt. Jag har gråtit jättemycke­t efter det här. Den här mamman hade ett barn med sig. Skräcken när hon skrek, ångesten i hennes ögon kommer att sitta i resten av livet.

Nu hoppas hon att händelsen utreds ordentligt.

– Någon borde ha kommit dit och hjälpt kvinnan. Hon behövde hjälp och krisstöd. När jag pratade med polisen om detta efteråt var det ingen som riktigt brydde sig.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? TRÖSTADE. Erica Eriksson blev vittne till händelsen på Masmo tunnelbane­station.
FOTO: PRIVAT TRÖSTADE. Erica Eriksson blev vittne till händelsen på Masmo tunnelbane­station.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden