Mitt i Huddinge

Huddinges handbollst­jejer är Sveriges bästa 14-åringar

- Hinken Lindstedt 076-200 92 98 henrik.lindstedt@direktpres­s.se

140 anmälda lag. Men bara ett lag stod till slut som segrare: Huddinge HK. I helgen spelade de hem USM-guldet i Uppsala.

Kombinatio­nen av nervositet, vilja och glädje under helgen var bara magisk.

Huddinge HK:s flickor -04 är svenska mästare. Först gick de obesegrade genom alla kvalsteg som spelats under hela säsongen för att ta sig till USM-finalhelge­n i Uppsala. Väl där bjöd de svåra Sävehof, Kungälvs HK och Eslöv HK på tufft motstånd och vann till slut sin grupp, även där obesegrade.

I semifinale­n slog de fjolårets segrare, Skuru IK, i ett hett Södertörns­derby – som de utklassade med siffrorna 23–11.

I finalen ställdes de återigen mot giganterna Sävehof och vann till slut med övertygand­e siffrorna 21–15.

Tv-puckshög på golvet

– Det var en helt fantastisk helg. Vi hade en otrolig gruppdynam­ik som bara känns som ”wow, gick det att få ihop på det här sättet”. Kombinatio­nen av nervositet, vilja och glädje under helgen var bara magisk. Och sen när allt bara bryter ut när allt är klart stor hög med spelare klassisk tv-puckhög på golvet. Det måste bara upplevas, säger tränaren Tomas Hjelström.

Huddinge HK:s Isabel van Kerkvorde blev vald till turneringe­ns bästa anfallare.

– Kraftfull, beslutsam, en begåvning. Det är bara hon själv som kan bestämma om hon vill gå långt, men förutsättn­ingarna finns där.

Vad betyder det här för Huddinge HK som klubb?

– Det blir en jättekick framåt. Vi får bekräftels­en att det som görs i föreningen är bra. Nu börjar vi verkligen få till ett antal lag i rad som är riktigt riktigt starka.

 ?? FOTO: JOAKIM LINDGREN ?? MÄSTARE. Huddinge HK:s -04:or vann USMguld i Uppsala förra helgen.
FOTO: JOAKIM LINDGREN MÄSTARE. Huddinge HK:s -04:or vann USMguld i Uppsala förra helgen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden