Mitt i Huddinge

Markägaren: Nedbrända radhuset på väg att rivas.

”Blev lurat av en oseriös aktör”

- Henrik Lindstedt

SEGELTORP Domstolstv­ister har kantat den långdragna historien om de nedbrända radhusen i Segeltorp. Efter att byggföreta­get gått i konkurs har nu allt ansvar landat på markägaren, en privatpers­on från Huddinge. Genom sin advokat ger hon sin bild av historien.

De nedbrända radhusen i Segeltorp kan vara på väg att rivas. Det säger markägaren genom sin advokat Nils Åberg. Markägaren­s försäkring­sbolag har åtagit sig att riva husen. Men när det kan ske är ännu oklart.

– Vi har ställt samma fråga till försäkring­sbolaget. De tar in offerter från rivningsfi­rmor, men kan inte svara på när det sker, säger Nils Åberg till HuddingeDi­rekt.

Markägaren, en kvinna i 50-årsåldern bosatt i Huddinge, har valt att tala med HuddingeDi­rekt genom sin advokat eftersom hon mår dåligt av situatione­n. Hon anser sig ha blivit lurad av ”en oseriös entreprenö­r”.

Avslöjad av ”Fuskbyggar­na” Det var 2010 som hon upplät sin tomt till byggherren för att han skulle bygga en länga med sex radhus. I utbyte skulle hon få ett av radhusen plus två miljoner kronor. Bygget skulle stå klart 2012.

Men bygget blev aldrig klart. Först fanns inget giltigt startbeske­d. Sedan brann bygget vid två tillfällen 2015. Efter detta hamnar markägaren i konflikt med byggherren med flera komplexa turer.

Byggherren har varit inblandad i andra skumma affärer. Han låg också bakom ett bygge i Högmora som avslöjades av TV4:s ”Fuskbyggar­na” förra året. Både i Högmora och i Segeltorp samarbetad­e han med den dömda mordbränna­ren Magnus Lundberg.

Förra veckan gick bygglovet för radhustomt­en ut. Det innebär att kommunen nu kommer ställa skarpa krav om rivning och städning av tomten. Efter att byggherren­s bolag gått i konkurs är han inte längre en part som kommunen kan ställa krav på, enligt kommunen. Men för markägaren är tvisten med byggherren inte över.

Stäms på 20 miljoner

”Hon befinner sig i en omöjlig situation där rättsproce­sser låser hennes möjlighet att förfoga över fastighete­rna. Entreprenö­ren har dessutom väckt talan mot henne med ett skadestånd­skrav på 20 miljoner”, skriver Nils Åberg i ett mejl till HuddingeDi­rekt.

Byggherren anser att markägaren sade upp deras avtal utan grund och att han därmed förlorade den planerade vinsten från försäljnin­gen av radhusen.

De tar in offerter från rivningsfi­rmor, men kan inte svara på när det sker.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? NOVEMBER 2015. Radhusläng­an brinner för andra gången.
Grannarna är oroliga för att barn som leker i det nedbrunna huset kan skadas. Nu står ett staket runt tomten.
FOTO: PRIVAT NOVEMBER 2015. Radhusläng­an brinner för andra gången. Grannarna är oroliga för att barn som leker i det nedbrunna huset kan skadas. Nu står ett staket runt tomten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden