Mitt i Huddinge

Pontare och åsnor på Huddingeda­gen

-

Den 24–25 maj är det dags för årets upplaga av Huddinge jazz & blues och Huddingeda­gen. Jazzoch bluesfesti­valen inleder folkfesten på fredagen med en hyllning till bluesens och rockens kvinnliga pionjärer med bandet Violet Green, följt av jazziga stjärnskot­tet Amanda Ginsburg och Top Dogs De Luxe.

Lördagen går den 26:e årliga Huddingeda­gen av stapeln. Runt 5 000 besökare väntas till Sjödalspar­ken och Huddinge centrum för att lyssna på körsång, rida på ponny, orientera eller kanske gifta sig.

– Vi bygger upp en ny scen i parken där bland annat Voice of Rockville ska uppträda. Det är en ungdomskör från Trångsund som är otroligt duktiga, säger Carin Löthwall, eventkoord­inator.

Vad ser du själv fram emot mest?

– Den stora grejen är att åsnan Donna fyller 30 år. Hon är ganska unik och väldigt många vet vem hon är. (Läs mer om Donna på sidan 12.)

Festlighet­erna avslutas med en till vända blues och jazz på lördagseft­ermiddagen. Vid 18.30 uppträder amerikansk­a jazzsånger­skan Sharón Clark och till sist intar Roger Pontare scenen tillsamman­s med Huddinge Big Band.

Får en av kommunens anställda som jobbar offentligt bära kläder som avbildar ideologisk­a symboler likt ett hakkors eller hammaren och skäran?

Martin Nigals (SD) argumenter­ar på veckans kommunfull­mäktige för att Huddinge kommun ska införa ett generellt förbud mot att kommunanst­ällda bär religiösa kläder och symboler.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? SINATRA. Roger Pontare kommer framföra Frank Sinatras låtar tillsamman­s med Huddinges egna storband.
FOTO: MOSTPHOTOS SINATRA. Roger Pontare kommer framföra Frank Sinatras låtar tillsamman­s med Huddinges egna storband.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden