Mitt i Huddinge

Han gör standup av succéserie­n

- Trifeh Amini botkyrka@direktpres­s.se

På måndag kör du, Ahmed Berhan, standup på kulturföre­ningen NoBo:s evenemang ”The last watch” på Mångkultur­ellt centrum i Fittja. Vad är det som är kul med serien Game of Thrones?

– Allt. Det finns inget som man inte blir tokig på. Du kan inte älska någon för den kan dö närsomhels­t. Det går inte att lita på serien.

Varför valde du att göra komedi av en av de mörkaste och mest allvarliga serierna?

– Serien är så pass stor och de är så många som kollar. Den chockar så många och verkligen påverkar folk. Man blir arg och ledsen och man bara känner så mycket.

Vem är roligast?

– Det finns olika sätt att vara rolig på, men Tyrion antar jag.

Har du specialskr­ivit skämten för måndagens show?

– Det kommer vara en blandning. Det är saker jag har tänkt på när jag själv har kollat på serien och snackisar men också grejer som jag har skrivit just för The last watch.

Har du någon favoritsce­n?

– En av de scener där jag lackade som mest var när Oberyn dog. Jag vet inte varför, det var nog sättet hans skalle krossades på. Det chockade mig mer än The red wedding. Jag skulle kanske inte kalla det min favoritsce­n men det var bara ”dude why?”

Vilken är din favoritkar­aktär?

–Det är så svårt. Jag litar ju inte på serien. Det är som ett dyrt Big brother, man bara väntar på att folk ska åka ut.

Vem kommer att sitta på järntornen?

– Det tänker jag inte svara på. Om jag ska gissa så tror jag Jon Snow om han inte dör igen, han gillar att göra sånt. Jag skulle vilja se Greyworm på järntronen. Jag tror han skulle vara praktisk och saklig. Allt med honom skulle bara vara Ja eller Nej.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? SKÄMT. ”Det finns inget som man inte blir tokig på”, säger komikern Ahmed Berhan om Game of Thrones som kommer vara ämnet för hans standup show i Fittja på måndag.
FOTO: PRIVAT SKÄMT. ”Det finns inget som man inte blir tokig på”, säger komikern Ahmed Berhan om Game of Thrones som kommer vara ämnet för hans standup show i Fittja på måndag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden