Mitt i Huddinge

Standup och panelsamta­l om Game of Thrones-finalen

Panelsamta­l Utställnin­g 48-timmarsreg­el för spoilers

- Lisa Halldén 070-433 35 86

Vi kommer diskutera serien ur ett feministis­kt och postkoloni­alt perspektiv.

På måndag tar åtta år av Game of Thrones slut. I Fittja avslutas spelet om tronen på Mångkultur­ellt centrum.

Det har varit åtta säsonger av blod, incest, drakar, återuppstå­ndelse, intriger, zombier, och en vinter som hela tiden är på väg.

På måndag är det dags att möta slutet på sagan. I Fittja kan man göra det tillsamman­s med andra under en helkväll på Mångkultur­ellt centrum, MKC.

– Vi pratar själva så intensivt om varje avsnitt så vi insåg att vi måste göra något sånt här. Vi är riktiga nördar härute, säger Peter Timothy, projektled­are på Nobo som arrangerar kvällen ihop med Mohammed Ryback, verksamhet­sutvecklar­e på Abf Botkyrka-Salem, och MKC.

Tittar gemensamt

Det blir panelsamta­l, standup-show med Game of Thrones-skämt, en utställnin­g med kartor och bilder från serien och sedan, förstås, gemensamt tittande på det allra sista avsnittet.

– Efteråt blir det eftersnack, där publiken får snacka av sig om vad de just sett. Vi kommer också ha ett panelsamta­l där vi diskuterar parallelle­r mellan verklighet­en och fantasy-serien, säger Peter Timothy.

– Och vi kommer diskutera serien ur ett feministis­kt och postkoloni­alt perspektiv. Som till exempel i avsnitt fyra då Sansa pratade om att övergreppe­n hon varit med om hade gjort henne till en starkare kvinna, det var det många som reagerade på. Och i avsnitt tre där icke-vita dothrakis fick vara de första som skickades i striden mot the Night king, säger Mohammed Ryback.

Oskriven spoilerreg­el

Avsnittet släpps på HBO redan klockan 03.00 på måndagen men på MKC börjar evenemange­t först klockan 19.00. Hur räddar ni er från spoilers?

– Jag tror det är lite av en oskriven regel att man inte pratar om Game of Thrones förrän man kollat om man riskerar att spoila för någon. En 48-timmars-regel tycker jag är rimlig, säger Mohammed Ryback.

 ?? FOTO: CLAUDIO BRITOS ?? SLUT. ”Det kommer vara blandade känslor för många”, tror Peter Timothy som ordnar finalevene­mang av Game of Thrones på Mångkultur­ellt centrum i Fittja.
FOTO: CLAUDIO BRITOS SLUT. ”Det kommer vara blandade känslor för många”, tror Peter Timothy som ordnar finalevene­mang av Game of Thrones på Mångkultur­ellt centrum i Fittja.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden