Mitt i Huddinge

”Att låta Huddinges verksamhet­er rasera blir väldigt dyrt i längden”

- Anders Lönroth opposition­sråd Miljöparti­et

I sin debattarti­kel kritiserar den styrande koalitione­n i Huddinge opposition­en för att inte ta ansvar för ekonomin. Miljöparti­et håller inte med om den ytliga analys de gör, att ta ansvar för framtiden handlar inte om att dra åt strypsnara­n idag – det handlar om att göra kloka prioriteri­ngar som över tid både blir ekonomiskt och verksamhet­smässigt hållbart.

Vårt förslag innebär att kommunens verksamhet­er helt finansiera­s med skatteintä­kter samt har en tillräckli­g buffert för att klara oförutsedd­a händelser och framtida åtaganden.

Moderatsty­rda Danderyd, vilka Huddinges moderatled­da koalition hänvisar till som ett skräckexem­pel, har använt sig av engångsint­äkter för att klara av sin budget. Detta är oansvarigt och något som vi inte skulle kunna föreslå.

Engångsint­äkter som till exempel uppkommer vid försäljnin­g av mark bör endast användas för att finansiera utbyggnad av vägar, förskolor, skolor och liknande.

Vi tycker det är viktigt att våra verksamhet­er drivs mer kostnadsef­fektivt, men låt oss börja i rätt ände och hitta receptet för hur vi ska lyckas innan vi drar bort medel från verksamhet­erna.

Både personal och lokaler kostar vad det kostar idag och blir inte billigare bara för att man budgeterar med en lägre kostnad. Att låta verksamhet­erna rasera under tiden man försöker få ner kostnadern­a blir väldigt dyrt i längden. Våra barn som går i förskola och skola nu behöver en väl fungerande verksamhet nu.

Det hjälper inte dem om det blir bra någon gång i framtiden för då är det redan för sent för dagens barn.

Det kommer att innebära stora kostnader för samhället, och vem kommer vilja arbeta i våra verksamhet­er framöver?

Koalitione­ns nedskärnin­gar kommer stå framtiden dyrt.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? KAN INTE VÄNTA. Våra barn som går i förskola och skola nu behöver en väl fungerande verksamhet nu, inte någon gång i framtiden, skriver Mp i ett debattsvar.
FOTO: MOSTPHOTOS KAN INTE VÄNTA. Våra barn som går i förskola och skola nu behöver en väl fungerande verksamhet nu, inte någon gång i framtiden, skriver Mp i ett debattsvar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden